None
Klepp Energi ble norgesmester i leveringspålitelighet, tett etterfulgt av Sykkylven Energi og NEAS. – Lokale energiverk tar de første syv plassene. Vi må ned til 8. plass for å finne ett av de store nettselskapene, sier daglig leder i Distriktsenergi Knut Lockert.    
Årskonferanse

Klepp Energi er norgesmester i leveringspålitelighet

av Redaksjonen
04. juni 2019
Klepp Energi ble norgesmester i leveringspålitelighet, tett etterfulgt av Sykkylven Energi og NEAS. Ingen andre nettselskap har færre strømbrudd enn dette trekløveret.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

- Lokale energiverk tar de første syv plassene i leveringspålitelighet. Vi må ned til 8. plass for å finne ett av de store nettselskapene, sier daglig leder i Distriktsenergi Knut Lockert.

Med denne seieren tar Klepp Energi og direktør Håkon Ådland tilbake ledertrøya som Norges mest leveringspålitelige nettselskap. Klepp Energi inntok også topplasseringen i 2017, men måtte se seg slått av Uvdal Energi som stakk av gårde med seieren i 2018.

Graver ned strømnettet

- Vi har i en årrekke vært blant de beste selskapene på leveringssikkerhet, og det er ekstra inspirerende at vi i år klarte å komme helt til topps, sier direktør Håkon Ådland i Klepp Energi. I dag mottok han prisen på Distriktenergis årskonferanse.

- Hva er årsaken til at dere har så lite strømbrudd?

- Allerede på 80-tallet begynte vi å grave ned strømkablene. Vi har 700 kilometer lavspentnett til våre 9000 kunder, og nå er så godt som hele strømnettet i bakken. I tillegg oppgraderer vi planmessig transformatorstasjonene våre. Det er derfor systematisk jobbing over lang tid som har gjort at vi er best på leveringspålitelighet, forteller Ådland. 

 

 

Statsråden: Leveringspålitelighet er jobb nummer én

- De mindre nettselskapene er også i år klart best på leveringspålitelighet. I vårt april-møte med olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg sa han at leveringspålitelighet er hovedfokus for ham og departementet. Han understreket til oss at høy leveringspålitelighet har stor betydning for næringsliv, helse og sikkerhet, og befolkningens velferd. Derfor er det ekstra gledelig at - med unntak av Lyse Energi på 8. plass - er det de mindre og mellomstore selskapene som tar de første 20 plassene. 

- Distriktsenergi har analysert leveringspåliteligheten blant alle landets nettselskaper. Vi har inkludert både planlagte og ikke planlagte avbrudd i strømleveringen, samt lengden på avbruddene. NVE har vært svært behjelpelige med å gi oss grunnlagsmaterialet med sin avbruddsstatistikk, og vi takker for utmerket og rask service, sier Lockert. 

For å gi incentiver til et høyt nivå på leveringssikkerheten, blir nettselskapene straffet økonomisk når det oppstår strømbrudd. Straffen utformes som en reduksjon i inntektsrammen. Reduksjonen er basert på den estimerte kostnaden som avbruddet påfører de berørte nettkundene, de såkalte KILE-satsene. 

Her er oversikten over Norges mest leveringspålitelige nettselskaper: 

 

04. juni 2019