None
Kommer på årskonferansen: Den nye vassdrags- og energidirektøren, Kjetil Lund har sagt ja til å være foredragsholder på Distriktsenergi sin årskonferanse i Baroniet Rosendal.    

Den nye NVE-sjefen kommer til en fullbooket årskonferanse

av Redaksjonen
27. mars 2019
-I dag sa den nye vassdrags- og energidirektøren, Kjetil Lund ja til å være foredragsholder på Distriktsenergi sin årskonferanse i Baroniet Rosendal.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Det forteller en svært fornøyd og entusiastisk Knut Lockert. Han er daglig leder i Distriktsenergi. 

-Vi setter stor pris på at Kjetil Lund kommer og snakker til og med oss. Vi velger å tro at han ser på årskonferansen som en viktig arena for å møte distriksverkene, sier Lockert.  

Kjetil Lund starter i den nye jobben 1. april og han har så vidt blitt varm i trøya når han entrer talerstolen på sommerens årskonferanse i vakre og spektakulære Baroniet Rosendal.

48 år gamle Kjetil Lund er ingen nykommer i energibransjen. Han har lang erfaring fra politikk, forvaltning, kraftbransjen og fra klimaarbeid. I dag er Lund byråd for næring og eierskap i Oslo kommune. Før dette var han direktør i Statkraft med ansvar for klimaspørsmål og strategi. 

Lund har jobbet mye med klima- og energipolitikk, og i 2014 ledet han sekretariatet da Jens Stoltenberg var FNs spesialutsending for klima. I perioden 2009 til 2013 var Lund statssekretær i Finansdepartementet og han har i tillegg lang erfaring fra embetsverket ved Statsministerens kontor og Finansdepartementet. 

-Jeg gleder meg til å høre foredraget til Kjetil Lund og til å diskutere energipolitikk med ham, sier Knut Lockert.  

Fulltegnet årskonferanse med lokalt forankret underholdning

På rekordtid ble alle plassene til årskonferansen revet bort.  – Vi har aldri tidligere opplevd at årskonferansen blir fullbooket så tidlig, forteller Lockert. De som trenger overnatting og som melder seg på nå, må stå på venteliste, eventuelt kjøre litt ekstra for hotellrommet.  For det er hotellrom som er flaskehalsen.  I foredragssalen er det fortsatt plasser heldigvis. 

-Hva tror du dette skyldes?

-Jeg tror forklaringen er at vi over flere år har hatt et høyt faglig og engasjerende nivå på foredragsholderne som gir deltakerne et godt faglig påfyll.  Årskonferansen er dessuten blitt en viktig møteplass for bransjen der man oppretter og  forsterker det faglige og sosiale nettverket. Og ikke minst vil jeg trekke fram de gode kulturelle innslagene. Distriktsenergi og våre medlemmer er lokalt forankret og vi samarbeider derfor alltid med flotte artister som bor der vi arrangerer konferansene. I fjor var årskonferansen i Kristiansund, og da opplevde vi Frode Alnæs og Øivind Elgenes fra Dance with a Stranger i fri utfoldelse. Også i år blir det kortreist underholdning av og med  Herborg Kråkevik. Hun er veldig glad i Kvinnherad og ikke minst Baroniet Rosendal, der hun har hatt årlige opptredener i mange år, sier Lockert. 

27. mars 2019