None
Årskonferanse

Meld deg på årskonferansen 2018!

av Redaksjonen
20. mars 2018
Snart braker det løs med årskonferansen i vakre Kristiansund. Konferansen går fra 29. – 31. mai, og påmeldingsfristen er 10. april.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Årskonferansen i 2017 ble en stor suksess og beskjedent nok tar Distriktsenergi mål av seg til at årets konferanse blir enda bedre.

- Vi garanterer to dager spekket med et spennende faglig program og med kultur og underholdning i toppklasse, sier Knut Lockert.

Meld deg på her

Årskonferansen arrangeres i samarbeid med NEAS som lokal arrangør. Her kan du se Tormod Stene som er nettdirektør i Nordmøre Energiverk ønske velkommen til årskonferansen i Kristiansund.

Selve konferansen arrangeres på Caroline senteret som ligger rett ved Quality Grand Hotell og Scandic Hotell der man kan bestille overnatting. 

Spennende faglig program

– Vi har blant andre fått med oss Ole Petter Nyhaug og Henrik Syse – to av Norges beste og mest inspirerende foredragsholdere. I tillegg kommer Statnetts konsernsjef Auke Lont og NVEs vassdrags- og energidirektør Per Sanderud. Det sier daglig leder i Distriktsenergi Knut Lockert. Han lover foredrag med høy inspirasjonsfaktor og mye faglig påfyll. 

Ole Petter Nyhaug er en av landets mest brukte foredragsholdere og får stadig toppkarakterer for sine innlegg. Han er først og fremst innovatør og fagperson innen forbrukerinnsikt, markedsanalyse og trender, med spesiell interesse for innovasjon og fremtid. Foredraget hans har tittelen Forbrukerne utfordrer energiverkene.

– Ny teknologi og digitalisering og endrede forbrukervaner er viktige drivere i vår bransje. Vi står overfor mange utfordringer i fremtiden, og en av dem er endringer i teknologien som vår kunder bruker og kommer til å ta i bruk. Nyhaug skal snakke om forbrukerne nå og i fremtiden der de vil ha bundlet alle produktene som tilbys fra energiverkene i dag, sier Lockert.

Henrik Syse skal holde foredraget Samfunnstrender fra et filosofisk perspektiv.

– En sikker strømleveranse er avgjørende for samfunnet vårt. De lokale energiverkene har i dag et omdømme bedre enn bransjen har i snitt. Vi jobber også i en bransje med kraftselgere der vi ser at noen er villige til å trekke etikken langt. Er det grunn til å tro at det lønner seg å være etisk «innenfor», eller er det skurkene som vinner over tid? Hva betyr omdømmet til bransjen vår i fremtiden? Særlig har utrullingen av AMS vært en utfordring.  Bransjen har vært omtalt som statens forlengende arm og lokale energiverk har på facebookgrupper vært omtalt som terrorister. Dette er noen av de dagsaktuelle temaene som Syse kommer til å belyse. 

Morten Krogvold kommer

Morten Krogvold er en av verdens fremste portrettfotografer, og blant andre er Erland Josephson, Richard Attenborough og Isaac Stern portrettert av Krogvold. - Han er også en svært inspirerende foredragsholder og vi gleder oss til å høre foredraget hans som vil handle om krysningspunktene mellom business og kultur.

Norges beste grunder

- Våre medlemmer er viktige for distrikts-Norge, og Norges «beste» Grunder Malin Arntsen skal inspirere oss om distriktsutvikling i praksis, sier Lockert. Malin hadde lese- og skrivevansker og sleit på skolen. Men det skulle vise seg at hun hadde andre talenter. Hun forvandlet en til nedfalls klokkergård til en perle av en restaurant og overnattingssted. Hun sparket liv i et lokalsamfunn i forfall og skapte aktivitet og optimisme rundt seg. Nå har hun kreert sin egen kosmetikkolleksjon, sier Lockert.

Du kan se NRK-TV-programmet om henne - Dei ustoppelege her.

Ledsagerne vil bli tatt godt vare på i Kristiansund

Morten Krogvold vil dessuten tilby en eksklusiv ledsager-happening onsdag 30. mai. Ledsagerturen starter klokken 0900 fra resepsjonen på Quality Grand Hotell. 

Ankomstkvelden tirsdag vil det være årsmøte i Distriktsenergi. Kveldsbuffet serveres på Grand Hotel for alle. Nettalliansen arrangerer heldagsmøte for sine medlemmer tirsdag den 29 mai. 

Onsdag 30. mai blir det festmiddag i den operaen i Kristiansund. Festmiddagen blir ledet og underholdt av ikke mindre enn Frode Alnæs og Øivind «Elg» Elgenes, kjent fra Dance With a Stranger.

– Vi lover en kveld og natt som kommer til å bli husket, sier Knut Lockert.

Fellesutflukt i Kristiansund

Tradisjonen tro blir det også denne gangen en fellesutflukt. Den blir lagt til det historiske og nåtidens Kristiansund og inneholder en lett gåtur og en båttur i indre Kristiansund by. Det blir kulinariske og kulturelle overraskelser under turen. 

Gode hoteller

Quality Grand Hotell og Scandic Hotell er satt av til arrangementet. Selve konferansen arrangeres på Caroline-senteret som ligger rett ved begge hotellene. Det er laget en egen årskonferanseside på distriktsenergi.no der du finner alt om programmet og praktisk informasjon. 

Meld deg på her

20. mars 2018