None
Årskonferanse

Påmeldingen starter nå: Velkommen til Distriktsenergis årskonferanse 2019

av Redaksjonen
17. desember 2018
Årskonferansen 2019 går av stabelen 4.-6. juni 2019 i vakre og spektakulære Baroniet Rosendal. Her loves et sterkt faglig program, og vi får kultur og underholdning i toppklasse pakket inn den vakreste naturen Norge kan tilby,

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

-Distriktsenergis årskonferanse arrangeres i år i samarbeid med Kvinnherad Energi som lokal arrangør. Kvinnherad Energi fyller 100 år i 2019, og dette jubileet sammen med Baroniets spennende historie, kultur og omkringliggende natur danner en flott ramme rundt årskonferansen, sier Lockert. 

Det er laget en egen årskonferanseside på distriktsenergi.no der du finner alt om programmet, praktisk informasjon og der du kan melde deg på.

Kvinnherad kommune ligger i Hordaland på vestsida av Folgefonna, på grensa mellom Sunnhordland og Hardanger. 

-Selve konferansen skal foregå på Baroniet i den nye riddersalen. Dette er et fantastisk flott område. Sannsynligvis vil det være første gang mange av deltakerne kommer til Rosendal, så de skal få en flott opplevelse, forteller Knut Lockert til Distriktsenergi.no

Baroniet Rosendal var Norges eneste Baroni og ble opprettet i 1678 av kong Christian V av Danmark-Norge. Selve slottet sto ferdig i 1665, og drives i dag som et levende museum med omvisninger, konserter, foredrag, teater, kunstutstillinger, overnatting og servering. Et besøk på Baroniet Rosendal er ei vandring gjennom ulike stilepoker fra 1665 til slik de siste eierne forlot det i 1927.

Baroniet Rosendal er nok aller mest kjent for sin fantastiske rosehage. Fra Rosendals Have er det storfelt utsyn mot Malmangernuten, Melderskin, Laurdalstind, Hattebergfossen og Hardangerfjorden. Hagen er bygd opp over flere hundre år med skiftende stilretninger og moter innenfor hagekunsten. Her kan man oppleva over 300-år med hagehistorie. 

Herborg Kråkevik kommer 

I lokalmiljøet har Kvinnherad Energi en kjent person som kommer til å spille en sentral rolle. - Herborg Kråkevik skal være toastmaster og underholde under festmiddagen. Hun er veldig glad i Kvinnherad og ikke minst Baroniet Rosendal, der hun har hatt årlige opptredener i mange år, sier Lockert. 

Sterkt faglig program

Vi har sikret oss mange dyktige foredragsholdere som matematiker og teknologiinvestor Silvija Seres, klimaforsker Eystein Jansen, sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen, skiskytterlegende Liv Grete Skjelbreid, statssekretær Toril Charlotte Ulleberg Reynolds og som alltid konsernsjefen i Statnett Auke Lont, sier en fornøyd Knut Lockert. I tillegg er det mer enn sannsynlig at den nye NVE sjefen Kjetil Lund kommer og vi har et par overraskelser som vi vil lansere etter hvert. 

TV 2s værmelder Eli Kari Gjengedal er konferansier under konferansen

Overnatting ved og på fjorden

De fleste vil innkvarteres på Rosendal fjordhotell som ligger knappe 10 minutters gange fra Baroniet. Resten av konferansegjestene bor på Rosendal turisthotell, Folgefonn Feriegard og hotellbåten Sunnhordland med 30 rom som ankrer opp ved brygga til Rosendal Fjordhotell. De som bor på hotellbåten spiser frokost og lunsj på hotellet. Folgefonn Feriegard passer godt for firmaer. Festmiddagen blir holdt på Rosendal fjordhotell. Felles for alle overnattingsstedene er en fantastisk utsikt over fjorden. Det blir satt opp buss til og fra konferansen.

Opplev Rosendal 

Hovedutflukten på onsdag ettermiddag vil skje til diverse severdigheter i og i nærheten av Rosendal som Steinparken/Vangssago, Folgefonnsenteret og selvsagt selve Baroniet Rosendal. Det blir overraskelser av både kulturell og gastronomisk karakter, lover Lockert. 

Ledsagere får bli med egen guide til Guddalstunet som ligger knappe 5 kilometer fra Rosendal. Guddalstunet har blitt tildelt ”Olavsrosa” som er kvalitetsmerket til Norsk Kulturarv. Gården har en spennende historie og er første gong nevnt i Snorres kongesagaer. 

Meld deg på her

Dette er Kvinnherad Energi

Kvinnherad Energi AS ble etablert i 1993 og er en videreføring av Kvinnherad Kraftverk som ble etablert i 1919. Kvinnherad kommune eier alle aksjene i selskapet. Kvinnherad Energi skal være et framtidsretta energiselskap med en tydelig lokal profil og forankring. Kjernevirksomheten er produksjon av fornybar energi, kraftdistribusjon, kraftomsetning og bredbånd. I tillegg til Kvinnherad kommune har selskapet distribusjon av kraft til deler av Kvam og Jondal kommuner. Selskapet har om lag 7500 nettkunder og 4000 bredbåndskunder. 

17. desember 2018