None
Kongen i statsråd har i dag utnevnt arbeiderpartipolitikeren Kjetil Lund til direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Han er i dag byråd for næring og eierskap i Oslo kommune.    
Nyheter

Kjetil Lund utnevnt til ny vassdrags- og energidirektør

av Redaksjonen
19. oktober 2018
Kongen i statsråd har i dag utnevnt arbeiderpartipolitikeren Kjetil Lund til direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Han er i dag byråd for næring og eierskap i Oslo kommune. Lund utnevnes for et åremål på seks år. Tiltredelse skjer etter planen 1. april 2019.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

- Store endringer i energisektoren og flere utfordringer knyttet til flom og skred stiller økte krav til NVE. Med Kjetil Lund får direktoratet en ny direktør med solid ledererfaring og lang fartstid fra politikk, forvaltning og kraftbransjen. Jeg ser fram til å samarbeide med Lund når han tiltrer stillingen som vassdrags- og energidirektør, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

Kjetil Lund er 48 år og utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Bergen. Han er i dag byråd (Ap) for næring og eierskap i Oslo kommune. Før dette var han direktør i Statkraft med ansvar innen klimaspørsmål og strategi. Lund var statssekretær i Finansdepartementet i perioden 2009 til 2013 og har i tillegg lang erfaring fra embetsverket ved Statsministerens kontor og Finansdepartementet. 

Lund har særlig jobbet med klima- og energipolitikk, og han ledet i 2014 sekretariatet da Jens Stoltenberg var FNs spesialutsending for klima

-I Kjetil Lund får NVE en svært kompetent og innovativ leder som vi ser frem til å samarbeide med, sier Knut Lockert i Distriktsenergi. 

Tiltrer 1. april

Byråd Lund vil i perioden frem mot tiltredelse ikke behandle saker som berører ansvaret for Oslo kommunes eieroppfølging i Hafslund E-CO AS og Fortum Oslo Varme AS, samt eventuelle saker som berører NVEs ansvarsområde, opplyser Oslo kommune.

– Kjetil Lund har lang erfaring fra politikk, forvaltning, kraftbransjen og fra klimaarbeid. Med utnevnelsen av Kjetil Lund får Norges vassdrags- og energidirektorat en særdeles kompetent og godt egnet leder, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådsleder Johansen understreker at Lund har bidratt betydelig med å ytterligere styrke byrådets arbeid for aktivt eierskap og utvikling av grønt næringsliv.

– Jeg er glad for at Kjetil Lund skal fortsette som byråd for næring og eierskap fram til 1. april, sier byrådsleder Johansen.

19. oktober 2018