Æresprisen til Ymbers Erling Martinsen

Æresprisen til Erling Martinsen. Foto Fredrik Kveen
Vel fortjent og på tide på tide at Erling Martinsen fikk Distriktsenergis ærespris, fikk vi høre i salen etter at prisen ble delt ut på Distriktsenergis årskonferanse på Geilo. Og det er så sant som det er sagt. Erling Martinsen har vært med på hele reisen fra stiftelsen av FSN til dagens etablerte Distriktsenergi i flere viktig roller. En overmoden pris til en verdig vinner.

Erling Martinsen var med på det vi omtaler som det sagnomsuste stiftelsesmøte av FSN (Forum for strategisk nettutvikling) på Sandtorgholmen utenfor Harstad en desemberdag i 2001. Han var med og tok ansvar for det som opplevdes som ett tomrom i energidebatten.  Noen måtte snakke på vegne av de små og mellomstore energiverkene.  Erling gikk rett inn i styret og var på fra dag én. 

Erling hele veien vært en viktig bidragsyter og innspiller til Distriktsenergi, med klare meninger om foreningens ve og vel. De siste årene har han også ledet valgkomiteen i Distriktsenergi.

Erling er også en av dem som ikke er redd for å ytre seg i det offentlige rom i debatter eller gjennom kronikker. Hans rolle i dag som adm.dir i Ymberkonsernet åpner dører for han i så henseende.

Distriktsenergi gratulerer med prisen og som en kan se av bildet nedenfor er FSN og Defo skutt ned, mens Distriktsenergi lever i beste velgående.