Arendalsuka 2024 – «Kampen om sannheten»

På bildet ser vi fra venstre (øverst), Gaute Grøtta Grav, Knut Lockert, Sigurd Kvammen Rafaelsen, Kjetil Lund, (nede fra venstre) Ådne Naper, Marius Arion Nilsen Frode Alfheim og Tor Reier Lilleholt.
I Kraftdebatten- "kampen om sannheten", stiller vi med ett toppet lag. Med deltagere fra Motvind, NVE, Stortinget og industrien, legger vi opp til en spennende og saklig debatt i Arendal. Vil du høre på denne debatten, bør du komme tidlig, for her blir det trangt om plassene.

Mindre polariserende debatt på ønskelisten

I Distriktsenergi ønsker vi å bidra til at ordskiftet i energidebatten ikke blir polariserende med steile fronter der alle parter sloss om å eie sannheten. Med denne debatten, der aktørene og de som står rett oppe i diskusjonen snakker med hverandre, håper vi å bidra til ett bedre debattklima mellom aktørene fremover.  Ett hårete mål, men en dyd av nødvendighet om vi ønsker oss de gode kompromissene og de gode løsningene på vegne av AS-Norge.

Motvind er av kraftbransjens største kritikere.  Deres talsmann Gaute Grøtta Grav skal få utdype sine synspunkter i debatten.  Og av de som vil utfordre Motvind er blant andre industrien ved Frode Alfheim og NVE´s toppsjef Kjetil Lund.

Sannhet eller myter?

De siste dagers diskusjoner mellom Marius Aron Nilsen og Fornybar Norge om å eie sannheten og myter tror vi nok FrPs talsmann i denne debatten kommer inn på.  Og at SV´s Ådne Naper har oppfatninger om debattklima, det vet vi.  Han har vist seg som en engasjert kraftpolitiker og har endog skrevet en bok om utfordringene i kraftbransjen kalt «kraft eller krise».  En vel informert debattant der altså.

Les også Arendalsuka 2024 – bransjen taper terreng i kraftdebatten

Alternative fakta?

Arbeiderpartiets relativ ferske representant fra energi og miljøkomiteen Sigurd Rafaelsen antar vi vil forsvare regjeringens politikk i debatten, men også han skal få svare for hvordan fakta skal sette premissene for de gode løsningene fremover og måtte legge til grunn at alternative fakta først og fremst er et «fenomen» i amerikansk politikk og ikke i Norge.

Og lurer du på hva kraftanalytikeren Tor Reier Lilleholt gjør i dette panelet, så skal han innlede litt – om nettopp faktum.  Hva er utfordringene fremover, trenger vi mer kraft og hva skjer om vi sitter stille i båten og ikke foretar oss noe fremover?  Det skal han si noe om på noen minutter.  Deretter slipper vi panelet til.

Undertegnede skal lede debatten den 14. august klokken 10.00 på Clarion Hotel Tyholmen. Debatten kan du lese mer om i programmet fra Arendalsuka her.   

Vi gleder oss.