None
Den mest leste saken til nå i 2016 er Knut Lockerts kommentar: – Tord Lien sender regningen på 5 milliarder til nettkundene.    
Distriktsenergi

De mest leste sakene på defo.no

av Redaksjonen
03. august 2016
VI har tatt en gjennomgang av hvilke saker våre lesere har klikket mest på i 2016.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Etter at vi relanserte defo.no i fjor høst har det vært en stor økning i trafikken på hjemmesiden. Vi opprettet også en Facebook-side, som snart bikker 4000 følgere. Store deler av trafikken defo.no genereres fra sosiale medier og ukentlige nyhetsbrev.

For å motta nyhetsbrev fra Defo-redaksjonen kan du registrere mailen din til høyre litt lengre ned på siden. 

Når ut til opptil 40 000

På Facebook når vi ukentlig ut til et sted mellom 5000 til 40 000 mennesker. Om du enda ikke følger oss på Facebook kan du gjøre det ved å trykke her.

I tillegg er daglig leder, Knut Lockert, aktiv på Twitter. Der møter han både meningsfeller og motstandere til debatt og samtale. Dette er også en av kanalene for trafikk til defo.no.

Topp 5 i 2016

På listen over årets til nå mest leste saker er naturlig nok saken om innføring av et selskapsmessig- og funksjonelt skille velrepresentert. Den omdiskuterte endringen av energiloven vekket sterke reaksjonser blant mange av Defos lesere. Dette ser vi også i kommentarfeltene på Facebook.

I tillegg har vi åpnet for å publisere leserinnlegg på defo.no. Sitter du med noen refleksjoner eller reaksjoner om bransjerelaterte spørsmål oppfordrer vi deg til å sende oss et leserinnlegg til post@defo.no.

Under følger en kronologisk liste over de fem mest leste sakene i 2016.

 1. KOMMENTAR: Tord Lien sender regningen på 5 milliarder til nettkundene
  Det kan synes som om et funksjonelt skille skal gjennomføres, koste hva det koste vil. Nye kostnadstall som påviser ulempene med forslaget avfeies som om kostnadene ikke finnes.
   
 2. NYHET: Venstre vender ryggen til distriktene
  Venstre sier ja til en innføring av et funksjonelt skille, og sender med det en milliardregning til distriktene.
   
 3. NYHET: Energi Norge snur i saken om funksjonelt skille
  Over halvparten av nettselskapene i foreningen var svært opprørt over Energi Norges håndtering av spørsmålet om det funksjonelle skillet og truet med utmeldelse om ikke styret snudde i saken. Styret har nå gitt svar på tiltale.
   
 4. LESERINNLEGG: Uansvarlig av regjeringen (Leserinnlegg fra Geir Vollsæter)
  – Regjeringen vil innføre et funksjonelt skille av prinsipp, uten en økonomisk utredning. Det er uansvarlig, skriver Geir Vollsæter, spesialrådgiver i Industri Energi.
   
 5. NYHET: Sleivspark fra Norsk Industri
  Tinn Energi ble nylig uriktig uthengt av administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen. Til Defo skriver Lier-Hansen at uttalelsen kom litt på sparket: – Tinn Energi er ikke noe verre enn andre, snarere tvert om.
03. august 2016