Vi er klare for fullt hus i Alta

Tre el-arbeidere ser ut over fjellandskap.
Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant.
Årskonferansen til Distriktsenergi er bare noen uker unna, og i år er det rekordmange som samler seg i Alta for å treffe bransjekolleger, leverandører, samarbeidspartnere og politikere.

Distriktsenergi og Alta Kraftlag inviterer til årskonferanse fra 6. til 8. juni i Alta. Påmeldingsfristen gikk ut for en stund tilbake – og den var det mange som rakk. Deltakerlisten er lenger enn noen gang, med over 220 personer totalt.

Med andre ord vil årskonferansen sette sitt preg på Alta, og det er store muligheter for at Alta kommer til å sette sitt preg på konferansen også. I løpet av junidagene er det duket for et godt sammensatt program både faglig og sosialt.

Blant annet kommer olje- og energiminister Terje Aasland fra regjeringen og Bård Ludvig Thorheim fra opposisjonen for å fortelle om sitt syn på energipolitiske saker. NVE-direktør Kjetil Lund gir oss siste nytt fra Norges vassdrags- og energidirektorat. Det samme gjør konserndirektør for nett i Statnett, Elisabeth Vike Vardheim. I tillegg kommer medlemmer og samarbeidspartnere til å presentere og diskutere relevante temaer.

I kjent tradisjon deler vi ut innovasjonsprisen til et av medlemmene våre som har utmerket seg med smarte løsninger som løser fremtidens utfordringer. Det er DNV som hvert år nominerer de mest innovative selskapene i Distriktsenergi-familien. Denne gangen er det Dalane Energi, Vidju, Vevig og Linja som kjemper om utmerkelsen. Hvem vinneren blir avsløres i Alta.

Men hva er vel et Alta-opphold uten en tur ut i frisk luft? Vi drar til fjells med ATV og tar en tur til Sorrisniva ved Altaelva. I tillegg drar vi innom Nordlyskatedralen der Stjernekamp- og Maskorama-vinneren Bilal Saab er med for å opptre for oss, noe han også skal gjøre under festmiddagen.

Vi ses!