Endelig klart for fysisk årskonferanse i Kragerø

Kragerø Energi/Vestmar Nett er medarrangør av Distriktsenergis årskonferanse 2022. Nils Martin Stensholt er daglig leder i Vestmar Nett.
Kragerø Energi/Vestmar Nett er medarrangør av Distriktsenergis årskonferanse 2022. Nils Martin Stensholt er daglig leder i Vestmar Nett. (Foto: Vestmar Nett)
Etter digital gjennomføring av Distriktsenergis årskonferanse to år på rad, er tiden inne for å treffes fysisk igjen. Årets konferanse er satt til Kragerø, der medarrangørene i Kragerø Energi/Vestmar Nett er klare for å vise seg selv og byen fra sin beste side.

– Det er spennende for oss å vise fram hva vi står for, hvordan vi jobber og hvor vi holder til. Vi har mange hyttekunder, mye skjærgård og mange sjøkabler. Det er ikke alle som driver akkurat som vi gjør, sier Nils Martin Stensholt som er daglig leder i Vestmar Nett.

Han er klar for å presentere selskapet og hvordan de jobber når bransjen samles i Kragerø. Og han tror ikke at han er den eneste som ser fram til å møtes ansikt til ansikt igjen.

– Det har alltid vært god stemning på disse arrangementene. Under pandemien tror jeg det er mange som har savnet den møteplassen som årskonferansen er. Det er et sted man møter folk og kolleger med tilsvarende bakgrunn, der man kan ta opp komplekse problemstillinger og diskutere det som rører seg i bransjen. Vi har allerede et spennende program, men for veldig mange er det sosiale vel så viktig. Det tror jeg mange har savnet.

Men pandemien er ikke det eneste som har påvirket hverdagen vår den siste tiden. Strømkrisen har også bidratt med sitt, og Stensholt tror at forskjellige problemstillinger knyttet til krisen vil prege konferansen.

– Det er helt sikkert noen synspunkter om at man for et år siden ble pålagt å skille kraft og nett, og at nettselskapene året etter må kompensere for det høye inntaket kraftselskapene har hatt. I tillegg er det mange som syns det er rart at politikere og beslutningstakere ikke vet mer om hvordan ting fungerer i vår bransje. Jeg regner med at det vil dukke opp spørsmål om disse tingene under paneldebatter og lignende.

Forventningene er med andre ord høye til det faglige og sosiale. Det eneste som gjenstår er å få værgudene på sin side.

– Vi gleder oss og tror dette blir gøy. Nå krysser vi fingrene for at det blir skikkelig Kragerø-vær, og at folk kan se Kragerø som den sommerbyen den er. Da blir rammen rundt arrangementet bra, avslutter Stensholt.