Aasland til Årskonferansen 2023

To menn som smiler og poserer til kamera.
Daglig leder i Distriktsenergi, Knut Lockert, med olje- og energiminister Terje Lien Aasland under Distriktsenergis årskonferanse i Kragerø i 2022. I 2023 tar statsråden turen til Alta for å delta på Årskonferansen igjen.
I starten av juni braker Distriktsenergis årskonferanse løs i Alta. Programmet begynner å bli klart, og olje- og energiminister Terje Lien Aasland er blant foredragsholderne som kommer.

Statsråden har bekreftet at han kommer til Alta for å fortelle om regjeringens syn på aktuelle energipolitiske saker når årskonferansen går av stabelen fra 6. til 8. juni 2023. Med andre ord blir dette den andre årskonferansen Aasland deltar på som olje- og energiminister. Da han besøkte Kragerø og Distriktsenergis årskonferanse i 2022 stod jubelen i taket da han benyttet anledningen til å dele nyheten om at regjeringen ønsker å endre energiloven om funksjonelt skille.

– Kravet om funksjonelt skille er kostnadsdrivende og til hinder for at energikonsern kan organisere seg som de selv ønsker. Derfor jobber vi nå med å endre energiloven slik at kravet om funksjonelt skille kun skal gjelde energiselskaper med flere enn 100 000 nettkunder, sa Aasland fra scenen den gangen.

I tillegg til statsråden kommer en rekke politikere, eksperter og relevante aktører til Alta for å dele på kunnskap, erfaringer og opplevelser. Utenfor det faglige programmet blir det utflukt med mini-konsert i Nordlyskatedralen med Bilal, vinner av Stjernekamp og Maskorama, båttur på Altaelva og tur til fjells med ATV for å nevne noe.

Les mer om Årskonferansen 2023 og ta en nærmere titt på programmet.

Meld deg på Årskonferansen i Alta her.