Bli med på webinar om batterier

Tegning av hus med solcellepaneler og elektrisk bil.
Batterier får en stadig større plass i diskusjonen om komponenter som kan bedre utnyttelsen av strømnettet. Derfor inviterer Energi Norge og Distriktsenergi til webinar om batterier i strømnettet, nettregulering og erfaringer.

Batterier vil spille en viktig rolle når det kommer til bruk og lagring av kraft i tiden som kommer. Flere og flere blir plusskunder som produserer egen strøm, blant annet gjennom bruk av solceller. Med batterier kan denne strømmen lagres og brukes av hver enkelt plusskunde. Det er vil være en fordel både for plusskundene og for nettet som ellers må ha kapasitet til å ta imot deler av strømmen som produseres. I tillegg til plusskundene, er planen fremover at nettselskapene kan kjøpe større batterier og montere i sitt nett. Hvis behovet er stort for kunders forbruk, kan den lagrede kraften brukes til å supplere. Elbilene er enda et eksempel på batterienes potensial. Norge ligger på verdenstoppen i salg av elbiler, og battereiene til disse bilene kan utnyttes når de ikke er på veien, men er tilkoblet hus og hjem.

Dette er bare noen av temaene som tas opp på Energi Norge og Distriktsenergis webinar: Bruk av batterier i strømnettet, nettregulering og erfaringer.

Dato: 16. november
Tid: 09.00-10.15

Meld deg på webinaret her

Webinaret egner seg godt for deg som er nettsjef, nettplanlegger, som jobber med drift, er konsulent eller bare vil vite mer om batteriet som nettkomponent, om nettselskapers erfaringer med batterier og hva regulator mener.

Du melder deg enkelt på via påmeldingsskjema, og dagen før sendestart vil du motta en lenke til webinaret. Underveis i webinaret har du mulighet til å stille spørsmål til foreleser via chat.

Dersom oppsatt tidspunktet for webinaret ikke passer for deg, meld deg på – og vi sender deg opptaket og presentasjonene i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending.

Program

09.00-09.05 – Kort orientering: Arvid Bekjorden (Distriktsenergi) og Trond Svartsund (Energi Norge)
09.05-09.20 – Innlegg om batterier: Kjetil Rostoff Boysen, Pixii
09.20-09.35 – Erfaringer fra Smart Senja-prosjektet: Johannes Kristoffersen, Arva
09.35-09.50 – RMEs regulering, Maren Wiig Eriksen, RME
09.50-10.05 – Elvias erfaringer, Line Nygård, Elvia
10.05-10.15 – Spørsmål og oppsummering, Arvid og Trond

Webinaret koster 1000,- + mva for medlemmer av Distriktsenergi eller Energi Norge og 1500,- for andre.