Bli med på gratis webinar om kunstig intelligens

Lær mer om kunstig intelligens og de mangfoldige bruksområdene i bransjen når Distriktsenergi og advokatfirmaet Kvale inviterer til webinar.

Kraftbransjen er en bærebjelke for samfunnet. Det betyr også at bransjen stadig utfordres og fornyes. Som et viktig skritt mot en mer bærekraftig og effektiv energifremtid, har kunstig intelligens inntatt scenen som et nyttig verktøy.

Fra å optimalisere energiproduksjon og -distribusjon, til å forutsi strømbrudd og sikre systemene mot trusler – kunstig intelligens er i ferd med å endre hvordan kraftbransjen tenker og jobber.

Det skal vi dykke dypere ned når vi inviterer til webinar.

Dato: 13. november 2023
Tid: 13:00–14:15

Endeløse muligheter

Øvre Eiker Energi er blant selskapene som har gjort nettopp det. De har tatt verktøyet i bruk innenfor mange av områdene de jobber med i det daglige. For Øvre Eiker Energi har kunstig intelligens vist seg å ha et stort potensial som effektiviserer hverdagen. Det er nyttig, spesielt for små selskaper som med begrensede ressurser.

– I første omgang brukte vi kunstig intelligens til å utarbeide stillingsannonser, tekst til hjemmeside, nyhetsbrev til kunder, utarbeide vedlikeholdsstrategi og merkevarebygging, forteller Arne Hanto Moen som tidligere jobbet som administrerende direktør i Øvre Eiker Energi.

Men det stoppet ikke der. Etter å ha brukt kunstig intelligens i et snaut år er Hanto Moen overbevist om at det kan brukes innenfor alle mulige områder. Senest etter sommeren i år begynte Øvre Eiker Energi å analysere egne data for å kartlegge nettapet og avdekke hvor det oppstår.

– Verktøyet er så kraftig at her er det bare å hive seg på, så man ikke blir stående igjen på perrongen med lua i hånda. Det vil fortsatt være behov for folka. Man får bare gjort mye mer, fortsetter Hanto Moen.

Vil du lære mer?

Enten du jobber i bransjen, forsker på temaet, er student eller bare nysgjerrig på hva fremtiden har å by på, vil webinar gi deg innsikt i hvordan kunstig intelligens er i ferd med å endre energilandskapet.

Foredragsholderne vil dele sin kunnskap om nye fremskritt innen kunstig intelligens, utforske suksesshistorier fra kraftbransjen og diskutere hvordan teknologien vil spille en rolle for å forme en mer bærekraftig fremtid.

Program

Innledning
Knut Lockert, daglig leder i Distriktsenergi

Magien i kunstig intelligens på godt og vondt
Praktisk håndtering av ChatGPT og annen kunstig intelligens med fokus på energibransjen ved Per-Kåre Svendsen, partner i Kvale Advokatfirma

Praktisk eksempel
Bruk av ChatGPT i praksis for å avdekke nettapet ved Arne Hanto Moen, administrerende direktør i Kraftia, tidligere administrerende direktør i Øvre Eiker Energi

Spørsmål og svar
Mulighet for å stille spørsmål til foredragsholderne