Bli med på årskonferansen på Geilo

Allerede nå kan du melde deg på Distriktsenergis årskonferanse 2024. Programmet tar form og flere foredragsholdere er klare for å dele sine tanker om bransjeaktuelle emner når vi møtes på Geilo neste år.
Audun Grynning i Hallingdal Kraftnett og Vidju Holding.

Etter årets konferanse i det høye nord, er tiden inne for å vende nesa sørover. For den kommende årskonferansen er det nemlig Hallingdal Kraftnett og Vidju Holding som tar over stafettpinnen som medarrangør for Distriktsenergis årskonferanse etter Alta Kraftlag.

Fra 4. til 6. juni 2024 vil Vestlia Resort på Geilo åpne dørene for kraftfolk fra hele landet.

Der vil også Audun Grynning, som leder både Hallingdal Kraftnett og Vidju Holding, stå klar for å ønske velkommen og vise hva området har å by på.

– Vi har lenge ønsket å få årskonferansen hit. Derfor gleder vi oss til å vise fram Hallingdal og de særegenhetene som finnes her, både kulturen og naturen. Det er det som er unikt med Distriktsenergis årskonferanse, nettopp at du får muligheten til å besøke forskjellige steder i Norge fra år til år, sier Grynning.

Olje- og energiministeren deltar

Selv om det er en stund til årskonferansen går av stabelen, er store deler av programmet likevel spikret. Som vanlig vil det faglige programmet bestå at et bredt spekter av foredragsholdere, både fra politikken og fra bransjen.

Olje- og energiminister Terje Aasland er blant foredragsholderne under årskonferansen 2024.

Blant dem er Terje Aasland. Olje- og energiministeren kommer til Geilo for å fortelle om regjeringens syn på energipolitiske saker. I tillegg kommer direktør i NVE, Kjetil Lund, for å gi oss siste nytt fra direktoratet han leder. Analysesjefen i Volue, Tor Reier Lilleholt, skal fortelle oss om hvordan utviklingen i kraftprisene har sett ut, og hvordan de vil endre seg i fremtiden. Torry Pedersen, som er styremedlem i Schibsted og tidligere sjefsredaktør i VG, tar også turen til for å inspirere til vekst, innovasjon og suksess.

Pedersen kommer også til å dele ut den årlige innovasjonsprisen under konferansen. En utmerkelse som sist ble gitt til medarrangøren Vidju.

Håper på fremtidsrettede diskusjoner

Dette er bare begynnelsen, og fram mot konferansen vil stadig flere foredragsholdere tilføyes. Med andre ord er det et mangfold av emner som tas opp under konferansen. Likevel er det noen strømninger og tema som går igjen fra år til år. Audun Grynning håper blant annet at kraftforsyningen og utfordringene med å møte fremtidens behov vil gjøre seg gjeldende.

– Innenfor det temaet ligger det mye, både teknologi, digitalisering og hvordan vi håndterer klimaendringene. Det har vi fått merke tett på kroppen de siste årene. Vi hadde en storm i 2021 og vi hadde en flom nå i august etter ekstremværet «Hans». Det har aldri vært våtere, forteller han.

– I tillegg er reguleringen et viktig punkt. Hvordan en regulering kan legge til rette for at vi klarer å være i forkant og ikke bare blir halsende etter. Det håper jeg blir en av overskriftene for konferansen, legger han til.

Natur- og kulturopplevelser

En av utfluktene går til Vøringsfossen. Foto: Voringsfossen.no

En stor del av årskonferansen handler om å treffe nye mennesker, hilse på gamle bransjekolleger og oppleve noe helt unikt for området du besøker. Det får du nok en gang muligheten til.

– Det er viktig at vi snakker sammen og møtes. Vi jobber tross alt med det samme, og på den måten kan vi dele erfaringer og søke råd hos hverandre. Nye samarbeid kan til og med bli etablert som et resultat av en prat på konferansen. I tillegg kommer det sosiale programmet og utfluktene, sier Grynning.

Under konferansen på Geilo kan du blant annet bli med over Hardangervidda til den mektige Vøringsfossen (og Sysendammen), som er en av Norges mest besøkte og kjente fosser med et loddrett fall på 145 meter.

Hellbillies-brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen vil stå for underholdningen. Foto: Bamble kommune.

Om du vil ha litt mindre spenning og mer avslapping, kan du heller nyte godt av Vestlia Resort og tilbudet der, enten det er å slappe av i spaområdet, studere kunstsamlingen på hotellet (via guidet tur), bowlingturnering, klatrepark eller nyte noe godt i glasset på «afterski» med musikk i tilknytning til baren på hotellet.

I tradisjonen tro blir det også musikalske innslag med lokalt tilsnitt. Denne gangen er det hallingdølene og brødrene Aslag Haugen og Lars Håvard Haugen, kjent fra Hellbillies, som kommer til å underholde oss samt koret Bris fra Hallingdal.

Velkommen skal du være!