Sodvin er vinneren av teknologi- og innovasjonsprisen 2022

Daglig leder i Sodvin, Fartein Kjørsvik, tok imot teknologi- og innovasjonsprisen under Distriktsenergis årskonferanse.
Daglig leder i Sodvin, Fartein Kjørsvik, tok imot teknologi- og innovasjonsprisen under Distriktsenergis årskonferanse.
Under Distriktsenergis årskonferanse ble vinneren av teknologi- og innovasjonsprisen 2022 annonsert. Konkurransen mellom de tre nominerte var hard, men det var Sodvin som til slutt gikk av med seieren.

Siden 2019 har Distriktsenergi delt ut teknologi- og innovasjonsprisen for å synliggjøre arbeidet med – og betydningen av – medlemmenes innovasjonsarbeid. De nominerte i år var Vidju Holding, Linja og Sodvin, og etter en omfattende vurderingsrunde landet DNV på Sodvin som vinneren av prisen, blant annet takket være deres gode samarbeid med Orkland, Fosen og Rissa. Sodvin er solid plantet i energibransjen med en tydelig lokal og regional forankring, samtidig som de ikke er fremmed for å vokse inn i andre bransjer.

– Det er viktig for oss er å fokusere på selskaper som ser betydningen av å se inn i fremtiden. Vi er en bransje i endring. Derfor er det viktig at vi følger med i tiden. Det er det denne prisen understreker, og viser at de tre nominerte selskapene er de fremste på akkurat det. Sodvin har et samlet kundeperspektiv og er bevisst på at kundene bestemmer hvordan selskapet vil se ut i tiden fremover. Det er åpenbart at DNV har lagt vekt på virksomhetens kundefokus i sin vurdering, sier Knut Lockert som er daglig leder i Distriktsenergi.

Sodvin utmerker seg for sin tydelige og kundeorienterte filosofi og systematiske tilnærming. Selskapet har hatt en betydelig lønnsom vekst i flere retninger som nett, strømsalg, energieffektivisering og digital tjenesteutvikling. Deres metodiske tilnærming har løftet effektiviteten i nettselskapet fra ca. 80 til over 100 prosent, skriver DNV i sin begrunnelse.

– Sodvin er naturlig stolte og glade for å vinne prisen i en sterk konkurranse med andre meget innovative selskaper. For oss er prisen en svært hyggelig anerkjennelse av at vårt utviklingsfokus med kunden i sentrum er riktig. Tidspunktet for å få prisen kunne ikke vært bedre ettersom usikkerheten i makrobildet aldri har vært større. Vi preges også av den usikkerheten som alle andre kjenner på, og prisen gir stor inspirasjon til å fortsette arbeidet med å lære raskere enn alle andre og gjennom det utvikle vår forretning raskt, forteller konsernleder Fartein Kjørsvik.

Derfor er Sodvin årets vinner

Det mangler ikke på lovord i DNVs begrunnelse for hvorfor Sodvin går av med seieren i år. Virksomheten er en Gasellebedrift som har innovasjon som kultur, med en klar forankring i konsernfilosofien.

Med et energiselskap som vokser ut av sine tradisjonelle rammer, er ikke Sodvin redd for å utvikle selskapet i overaskende retninger. Sodvin har utviklet Spart – en attraktiv løsning for energistyring i bedriftsmarkedet. Utformet med betydelig oppmerksomhet på kundebehov. De har også en anerkjent IT-løsning for treningssentre som heter Xakt.

Det var tidligere NRK-profil Christian Borch som delte ut teknologi- og innovasjonsprisen 2022.

Sodvin har en systematisk satsing på digitalisering av egen virksomhet, noe som har vokst til et selvstendig forretningsområde med fokus på skytjenester. Skytjenester og digitalisering har vært viktige områder for Sodvin, der jakten på digitale løsninger førte til kjøp og innfusjonering av P.M.Data og Fagdata.

– Innovasjonsarbeid er strategisk posisjonert hos oss, og vi vil fortsette å lete intenst etter nye måter å skape verdi for våre kunder. Vi har lagt metodikken på plass og vil fortsette å benytte den samtidig som vi også gjør et kontinuerlig forbedringsarbeid på vår innovasjonsprosess, på akkurat samme måte som vi søker å forbedre de andre prosessene vi har, kommenterer Kjørsvik.