Nye medlemmer i Distriktsenergi: Indre Salten Energi og Midtnett

Logoer Indre Salten Energi og Midtnett
Listen over medlemmer i Distriktsenergi vokser. Nyeste tilskudd er Indre Salten Energi (ISE) og Midtnett – to virksomheter som ser fram til å bli en del av et større fellesskap.

Indre Salten Energi AS er et konsern som består av morselskap Indre Salten Energi AS og to datterselskaper: iSalten Nett og ISE AS. Totalt har konsernet ca. 70 ansatte med hovedkontor i Fauske kommune. Som netteier er deres oppgave å bygge og vedlikeholde et stabilt og sikkert strømnett i Fauske og Sørfold.

Administrerende direktør i Indre Salten Energi forteller at han ser nytten av å være med i Distriktsenergi som en av de mindre verkene.

– Vi driver et relativt lite nettselskap og Distriktsenergi ivaretar de mindre i distriktene. Vi ser nytten av å være med og ha et felles talerør. Vi kan også dra nytte av analyser og tiltak som kan gjøre oss bedre og mer effektive, sier han.

Bjørg Hvidsten forteller om tilsvarende forventninger. Hun er daglig leder i Midtnett som drifter og vedlikeholder strømnettet i Flesberg, Modum og Sigdal, og transporterer ca. 320 GWh i året til sine 18 800 kunder i området.

– Vi ser at Distriktsenergi jobber med saker og felles interesser som det vi som nettselskap har. Da tenker jeg både på rammebetingelser for nettselskaper og energipolitikk i en litt større sammenheng. Vi ser fram til å bli en del av et nettverk med felles interesser, sier hun.

Vi ønsker både Indre Salten Energi og Midtnett velkommen til Distriktsenergi!