Ny sjef i Skjåk Energi

Daglig leder i Skjåk Energi, Per Rune Storødegård
Daglig leder i Skjåk Energi, Per Rune Storødegård (Foto: Skjåk Energi)
I februar startet Per Rune Storødegård i jobben som ny daglig leder av Skjåk Energi. Så langt har han hatt stor glede av å hoppe inn i nye utfordringer, og han er takknemlig for å ha et solid lag i ryggen.

Skjåk Energi står for distribusjon og omsetting av elektrisk energi i hele Skjåk kommune, og disponerer en kraftmengde på rundt 70 GWh hvert år som sørger for strøm til rundt 2100 abonnenter. Siden det funksjonelle skillet ikke er gjeldende, leder Per Rune Storødegård alle selskapene under Skjåk Energi: SkiakerNett, Skjåk Vasskraft, Aursjokraft og Skjåk Energi Entreprenør.

Godt arbeidsmiljø

Storødegård forteller at læringskurven har vært bratt gjennom de første månedene i ny stilling. Han er utdannet sivilingeniør og har tidligere jobbet med reguleringsteknikk, men i jobben som daglig leder av Skjåk Energi får han daglig bryne seg på nye sider av kraftselskapet og fagfeltene de jobber med.

– Jeg har tidligere jobbet mot oljeindustrien gjennom flere år i Kongsberg Maritime. Jeg har også jobbet på Otta som ingeniør, men overgangen til stillingen i Skjåk Energi har vært et stort sprang. Selv om jeg ikke har en spissing inn mot elkraft, har jeg en elektrobakgrunn. Jeg er ydmyk når det kommer til de tingene jeg ikke kan. Jeg er hele tiden ute etter å lære, og jeg spør stadig vekk om det jeg lurer på for å tilegne meg mer kunnskap, forteller han.

I samme åndedrag benytter Storødegård anledningen til å skryte av de ansatte i Skjåk Energi. Sammen utgjør de et godt lag som deler på kunnskapen de sitter på.

– Det er ikke alltid jeg har fasiten på hvordan utfordringer løses. Da er det fint å få innspill fra de ansatte eller andre i bransjen. Det gjelder nok både meg som er ny i jobben, og for de som har vært her lenge. Jeg glad for at vi har såpass erfarne folk her som jeg kan støtte meg på. Det er ofte de ansatte som vet hvor skoen trykker og har forslag til hva som kan gjøres mer effektivt og lønnsomt.

Satser på grønt

Storødegård trekker fram flere prosjekter Skjåk Energi kan være stolte av, blant annet at fiberutbyggingen er tilnærmet 100 prosent i kommunen som har en spredt bebyggelse.

Skjåk Energi er også en del av et nytt grønt fond som er etablert i Gudbrandsdalen, kalt Varde investeringslaug. Investeringslauget består av Gudbrandsdal Energi Holding, AS Eidefoss, Skjåk Energi, SpareBank 1 Gudbrandsdal og SpareBank 1 Lom og Skjåk. Dette er sterke aktører med interesse for å bidra til at flere gode, grønne idéer fra Gudbrandsdalen skal kunne realiseres.

– Tanken med fondet er at det skal gå inn på eiersiden i virksomheter i Gudbrandsdalen som er i oppstartsfasen og som satser grønt og bærekraftig. Vi vil både styrke på kapitalsiden og når det gjelder kompetanse. Gjennom fondet vil vi hjelpe virksomheter i gang som har gode ideer, som staser grønt og som ser ut til å være bærekraftige i det, avslutter han.