Bli litt klokere med Strømpodden til Rauma Energi

Strømpodden av Rauma Energi.
Strømpriskrise, ny nettleiemodell, spot- og fastpris. For mange kan strøm virke litt vanskelig, og i noen tilfeller er det faktisk det også. Nå har Rauma Energi lansert «Strømpodden» som gjør det litt lettere å forstå hvordan alt henger sammen.

Ihver episode snakker programleder og ordførerkandidat i Rauma kommune, Gaute Grøtta Grav, med Alf Vee Midtun om hva som rører seg i bransjen. Grøtta Grav stiller spørsmålene, mens Vee Midtun, som er administrerende direktør i Rauma Energi, svarer.

Du kan blant annet lytte til Strømpodden via Apple Podcasts eller Spotify.

Episode 1: Smarte sparetips, og slik tjener du penger på strøm
Strømprisene får vi gjort lite med, men strømforbruket – og ikke minst når og hvordan vi bruker strømmen – kan utgjøre mye når fakturaen kommer. I denne episoden får du nyttige sparetips som ikke ødelegger komforten. Og du får høre hvor lønnsomt det kan være å gjøre om huset ditt til en strømprodusent, som selger strøm!

Episode 2: Hvilket strømabonnement lønner seg? Spot, flytende eller fastpris?
I strømmarkedet er det i hovedsak tre måter du kan kjøpe strøm på som privatperson: Spotpris, fastpris og flytende pris. Disse tre kan variere stort i kostnad gjennom året, og døgnet. I denne episoden forklarer adm.dir i Rauma Energi, Alf Vee Midtun, forskjellen mellom de tre typene abonnement på en enkel måte.

Episode 3: Hvor mye skal strømmen koste fremover? Og hvorfor varierer prisen så mye?
Etter en sommer med rekordlave strømpriser i Midt-Norge, og desto høyere priser på Øst- og Sørlandet, stiger prisene også her. Hvorfor er det slik? Alf Vee Midtun fra Rauma Energi forklarer på en enkel måte hvorfor strømprisene er så ustabile, og hvorfor vi må forberede oss på høyere strømpris de neste årene.

Episode 4: Enkelt forklart, den nye nettleiemodellen. Derfor blir det billigere for deg!

1.juli 2022 ble det innført ny nettleiemodell her til lands. Strømregningen vår består av to deler, en er forbruket ditt – den andre er nettleia. Adm. dir i Rauma Energi, Alf Vee Midtun, forklarer på en enkel måte hva nettleie er, hvordan du selv kan regne ut hvor mye det utgjør av strømregninga di – og hvorfor nettleia faktisk har blitt lavere for 90% av kundene.