None
De første 10-15 minuttene vil styreleder og daglig leder i Distriktsenergi svare for Distriktsenergis viktigste saker akkurat nå.    

Distriktsenergis digitale årskonferanse går snart live

av Knut Lockert
17. august 2021
Den 25. august klokken 10.00 får vi en gjennomgang av viktige saker for Distriktsenergis medlemmer, der essensielle premissgivere som OED, NVE og Statnett, samt energipolitiske talsmenn for AP og SP forteller oss om forventninger til bransjen fremover. Det kommende stortingsvalget vil åpenbart kunne medføre fortgang i saker Distriktsenergi er opptatt av.

Knut Lockert

Daglig leder i Distriktsenergi og redaktør av Distriktsenergi.no. Knut er utdannet jurist og har lang erfaring fra bransjen. Blant annet har han jobbet i flere lederstillinger i Statnett og vært kommunikasjonsdirektør i Nord Pool.

Distriktsenergis teknologi og innovasjonspris skal deles ut og Arna Hanto Moen vil på vegne av Øvre Eiker Energi fortelle oss hva i all verden det er som har skjedd med Øvre Eiker Energi.  Fra å ligge ute for salg, til kake fra ordører for gode resultater og godt utført arbeide, til vinner av teknologi og innovasjonsprisen.  Litt av en reise for selskapet som vi vil få høre mer om. 

Vi får også anledning til å bli kjent med Statnetts nye konsernsjef Hilde Tonne. Tonne vil innvie oss i resultatene av Statnetts strategiarbeide og peke ut kursen for Statnett videre.  Vi sitter alle i samme båt med hensyn til utfordringene med gjennomføringen av det grønne skiftet, og det vil bli sagt litt om hvordan vi kan gjennomføre dette på best mulig måte sammen og til nasjonen og miljøets beste. 

NVE-sjefen Kjetil Lund vil bli spurt om NVEs rolle og muligheter for å sette opp tempo i behandling av konsesjonssakene og ikke minst redegjøre for hans tanker om distriktsenergiverkenes rolle fremover og forventet overlevelsesevne i dagens og fremtidens regulering av nettselskapene. 

Som en innledning til Tonnes og Lunds bidrag, samt til den etterfølgende debatten med AP´s Barth Eide og SP´s Myhrvolds politiske diskusjoner, vil vi få avspilt innspill fra Statsråden Tina Bru, om flere av de temaene som diskusjonene gjennom konferansen legger opp til. 

Dersom meningsmålingene slår til,  vil det bli et regjeringsskifte.  Vi undertsreker dersom de slår til.  Men i så fall vil Barth Eide og Myhrvold i flere saker kunne sette dagsorden på en helt annen måte enn i dag som de er i opposisjon.  Det bør bli et resulat av partienes løfter om likere nettleie.  Vi tror at partiene vil nedtone betydningen av sentralisering og tilsvarende understreke betydningen av et mangfold blant landets nettselskaper.  Dette er problemstillinger som AP og SP åpenbart vil pensle innom under sendingen. Dette i tillegg til spørsmålene som handler om utfordringene knyttet til eletrifiseringen av AS-Norge. 

Vi gleder oss til en utvidet time med spennende aktører og spennende debatter. 

 

Meld deg på her 

  • Innen 10 minutter vil du motta en velkomstmail i innboksen din
  • Webinaret starter 25. august kl 10:00
  • Det er gratis å se sendingen.
17. august 2021