None

Støre vs. Bru

av Redaksjonen
10. august 2021
Jonas Gahr Støre (Ap) og Tina Bru (H) barker sammen i debatten rundt kraftproduksjon. Støre presenterte nylig en tre-punkt plan som skal sikre Norge nok kraft, vedlikeholde nettet og sikre gode rammebetingelser for norsk industri. Etter å ha lest kulepunktene uttalte Bru at hun ikke “skjelver i buksene” av mye ord og lite innhold.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Valgkampen er i gang, og politikk rundt kraftbransjen har definitivt en brikke med i spillet for partiene som ønsker å danne regjering til høsten. 

Det grønne skiftet er viktigere enn noensinne

Det er ikke første gang strømproduksjon blir brukt som virkemiddel i en norsk valgkamp, tvert imot ser det ut til at kraftproduksjon spiller en viktigere rolle for hvert fjerde år som går. FNs ferske klimarapport inneholder nemlig i likhet med Arbeiderpartiets plan, tre kulepunkter:

  • Hetebølgene blir sterkere.
  • Regnskyllene blir mer intense
  • Orkanene blir kraftigere.
NoneFNs klimarapport 2021    None

Klimarapporten har skapt litt furore i sosiale medier, samtidig er det få som har uttalt at de er overrasket over funnene. Viktigheten av grønn og blå energi er høyaktuell - men veien fra politiske utsagn i valgkampens hete til reelle, konkrete løsninger er noe Olje- og energiminister Tina Bru etterlyser. 

NoneTina Bru. Foto: E24    None

Her var det mye ord og lite innhold.

Det skrev Tina Bru til E24 etter å ha lest Arbeiderpartiets tre-punkt plan. Les hele artikkelen hos E24.

Ap versus H

Arbeiderpartiet ønsker å øke fastlandseksporten utenom olje og gass med 50% på 10 år. De tar til orde for en rekke kraftkrevende tiltak, som elektrifisering av norsk sokkel, elektrifisering av jernbane, ferger og luftfart, storskala batteri- og hydrogenproduksjon og CO₂-rensing. Det er ambisiøse og appellerende utsagn fra den selvutnevnte kraft-sosialdemokraten partilederen Jonas Gahr Støre. Partifelle og energi- og miljøpolitisk talsperson Espen Barth Eide engasjerer seg også i debatten. 

NoneEspen Barth Eide. Foto: Nettavisen    None

- Tiden for handling er nå. Vi må både kutte utslipp og styrke naturens evne til å lagre karbon.

- Da må staten ta en langt mer aktiv rolle for å kutte utslipp og skape nye grønne jobber. Det uttalte Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide til NRK.

Følg Distriktsenergi

Vi følger spent med på diskusjonen rundt energipolitikken framover mot valgkampen, og kommer selvfølgelig med relevante innspill. Årskonferansen går av stabelen 25.aug kl 10:00 - hit kommer det et spennende panel og det er gratis å følge sendingen for påmeldte.

Klikk her for å melde deg på årskonferansen.

NoneDistriktsenergis årskonferanse 2021    None
10. august 2021