Distriktsenergi-TV

Bjørg Brestad er årets æresmedlem i Distriktsenergi

Det er med glede vi presenterer Bjørg Brestad som årets æresmedlem 2021. Bjørg er administrerende direktør i Valdres Energi, og ble gledelig overrasket over å motta prisen. Hun er opptatt av å ha kontroll, så det var ekstra stas med denne overraskelsen forteller Bjørg Brestad i dette intervjuet. Det å være målrettet og fokusert er nøkler til suksess mener hun.

Brestad ble tatt litt på sengen av sine egne ansatte, som hadde beredet grunnen for en hyggelig overrekkelse i lokalene til Valdres energi.  Arvid Bekjorden i Distriktsenergi med god støtte fra Fredrik Kveen, ansatt i Europower, sto for den formelle overrekkelsen i kantinen innenfor rammen av dagens koronarerestriksjoner. Med seg hadde de videohilsener fra styreleder Halvard Fjeldvær og daglig leder Knut Lockert i Distriktsenergi.

Begrunnelsen bak prisen til Brestad

Bjørg Brestad har sittet i styret siden 2011. I den anledning har hun kommet med en rekke gode og konstruktive innspill til Distriktsenergi og Distriktsenergis vei i viktige saker og prioriteringer. Hun representerer Distriktsenergis DNA- ved at hun ser og understreker betydningen av selskapenes verdi for lokalsamfunnet. Samtidig har hun vært soleklar på at Distriktsenergi må peke på løsninger for bransjen og hele veien understreket betydningen av å jobbe innovativt og effektiv. Det er bare på den måten vi kan sikre et mangfold av selskaper i kraft-Norge og ikke bare noen få store bynære selskaper. En god miks rett i Distriktsenergis kjerne og DNA. Det summen av dette som gjør Bjørg Brestad til en soleklar vinner av Distriktsenergis ærespris 2021.

Distriktsenergi og framtiden

Med sin erfaring i bransjen over mange år er det vel verdt å lytte til Bjørg Brestad når hun blir spurt om å komme med noen umiddelbare tanker rundt framtiden til Distriktsenergi.  Dette kommer hun innpå i videoen øverst i saken, der hun blant annet påpeker at :  

NoneBjørg Brestad, vinner av årets æresmedlempris 2021 FOTO: Distriktsenergi    None

For Distriktsenergi sin del så blir det viktig å rendyrke forskjellen, altså det unike ved organisasjonen. Jeg har tenkt mer og mer på at det ville vært lurt å rendyrke nett - å være en organisasjon for nettselskapene, slik at man ikke får for mye fokus over på andre forretningsområder som ikke handler om nett. Det å finne fem gode, viktige saker og rendyrke dem, og jobbe med dem for medlemmene blir veldig viktig framover. Sammen med Energi Norge burde vi ta fatt på de tunge mer overodnede sakene vi er enige om. Så vil begge organisasjonene være med å løfte viktige problemstillinger. 

Redaksjonen gratulerer!

08. juni 2021