Nå er potten på 20 millioner kroner, som Stortinget bevilget i utjevningstilskudd delt ut

av Redaksjonen
10. mars 2021
En liten seier i kampen om å utjevne forskjellene i nettleie - 20 millioner ble bevilget over siste års statsbudsjett til det fornuftige formålet. Nå har pengene gått i retning av 8 selskapers kunder.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Distriktsenergi har over lang tid jobbet med utjevning av nettleien i Norge og senest 3. mars arrangerte Distriktsenergi et webinar om Regionale forskjeller i nettleien med et knippe sentrale politikere. Seminaret fortalte oss at det er flere av partiene som har ett ønske om likere nettleie og at tiden for å kunne materalisere en permanent og god utjevningsordning nå synes nærmere.  Kommende valg blir spennende i så henseende.  Det var ingen webinardeltagere som var i tvil om at dette er en viktig sak for Distriktsenergis medlemmer.  20 millioner er som en dråpe i havet og regne, men for kundene til de åtte selskapene som har fått en andel av denne potten, er dette selvfølgelig gledelig.

Selskapene som mottok bevilgning

Sandøy Nett AS, Sør Aurdal Energi AS, Årdal Energi Nett AS, Vest-Telemark Kraftlag AS, Vang Energiverk KF, Drangedal Everk KF, Flesberg Elektrisitetsverk AS og Ulvdal Kraftforsyning ASA er selskapene som fikk bevilgning denne gangen. Distriktsenergi har vært i kontakt med noen av dem.

Jan-Gunnar Thors (til venstre) her avbildet blant annet med Ola Elvestuen på besøk hos Drangedal Everk.    None

En dråpe i havet

"Det var en positiv nyhet, og jeg håper det er starten på noe ordentlig. Dette er som er dråpe i havet for å få en god balansert ordning som man har ellers når det gjelder avgifter knyttet til bil eller om du sender et brev med posten. Jeg håper det kan bli fart på en mer forutsigbar løsning i fremtiden, og så er det gledelig at Knut og Arvid i Distriktsenergi har jobba med dette. For selskapet vårt i seg sjøl gjør det ikke stor forskjell, men for kundene våre sin del, er vi svært fornøyde" forteller Thors.
 

Grisgrendte strøk

“Det er veldig positivt at oss med kunder i grisgrendte strøk kan få en litt lavere nettleie. Enten utjevningen skjer ved at de store kjøper opp de små eller at det kommer som en post på statsbudsjettet vil det skje, derfor burde utjevningen bevilges først som sist.  Nå er det på tide at politikerene er med på en permanent utjevningsordning. Vi forstår selvfølgelig at leieprisene på en bolig i byen er en annen enn i Vest-Telemark, og at en ikke kan gjøre alt helt likt her i landet - men noe justering må til. Vi er storfornøyde med at strømkundene i Norge kommer nærmere hverandre i pris.” Det forteller Ketil Kvaale ved Vest-Telemark Kraftlag AS.

Adm. dir. i VTK Ketil Kvaale (t.h) her avbildet sammen med Erik Skjervagen FOTO: Veste-Telemark blad    None

Strålende fornøyd

Distriktsenergi har også vært i kontakt med Nils-Martin Sætrang i Sør Aurdal Energi AS - De mottok i overkant av 4 millioner kr til reduksjon av nettleien, og er strålende fornøyd med å kunne gi kundene sine lavere nettleie og Distriktsenergis arbeid med dette.

10. mars 2021

Siste artikler

Få kraftnyheter direkte i din innboks!

. . . .
Din epost er registrert!

Mest leste artikler