None
Ren Røros bruker nasjonalromantiske virkemidler i stillingsannonsene sine. FOTO: Ren Røros    

Hvordan tiltrekker man seg de beste folka? Vill natur, norsk idyll og pudder skal trekke byfolk til bygda.

av Redaksjonen
04. november 2021
Hvem drømmer vel ikke om et liv i nasjonalromantiske omgivelser, med vill natur og ski på beina om vinteren? Det er selvfølgelig viktig for selskapene som holder til i distriktene å konkurrere med byene om de beste folka. Stillingsannonsene sparer hverken på nysnø, pudder eller nasjonalromantikk.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Hvis du kunne velge mellom å jobbe fra en leilighet på St.Hanshaugen i Oslo, eller en enebolig i Sogn ved av et av norges største skianlegg, ville du kanskje måtte tenkt deg godt om? Hjemmekontor-bølgen som har skylt over landet med pandemien er nok en pådriver til at en karriere i landlige omgivelser vil friste mer i tiden framover. Hvem ønsker vel å jobbe hjemmefra i en leilighet i byen når man kan bytte den ut med hjemmekontor i en enebolig blant skitrekk og fjorder?

NoneHentet fra Sognekraft.no    None

Pudder og hjemmekontor

Videoen er hentet fra Sognekraft sin facebook-side, og det er en innovativ, enkel og effektfull måte å lyse ut en stlilling på mener vi. Det er nok en del av selskapene i distriktene som håper at trenden med tilflytting til byene er i ferd med å snu. Hjemmekontor og raskt internett i kombinasjon med mer plass for pengene omgitt av natur vil muligens være sterke pådrivere i tiden framover.

Men funker det?

- Her er Sogndal helt spesielt, vi har skianlagg, natur, en av Europas største innendørs klatrevegger bare for å nevne noe. I mange år har idyll, aktiv livsstil og vakker natur vært brukt i en bevisst strategi enten det er for å få studenter, arbeidstakere, studier eller gode jobber hit. Sogndal har til og med sett en utvikling i at det er folk som flytter hit uten engang å ha jobb, men nettopp for å lage jobben her. SSB har prognoser på at folk vil ha en aktiv livsstil - enten de vil ut i skogen, padle eller ut på ski så er det uansett 5 min herfra. Det forteller kommunikasjonsrådgiver i Sognekraft, Tor Yttri, med sånt engasjement at undertegnede må revurdere sitt hjemmekontor på nevnte St. Hanshaugen. 

Ren Røros sparer heller ikke på kruttet  

"Her er det frisk luft og god stemning, koselige trehus og hvit jul. På vinteren kan du spenne på deg skiene på trappa og sette av sted rett ut i gode løyper. Har du prøvd kiting, randonee, slalåm eller hundekjøring? Bli med da vel! I sommerhalvåret kan du dra rett ut på stisykling, fiske, jakt og padling. Bare for å nevne noe." Teksten er hentet fra en utløpt stillingsannonse hos Ren Røros.

NoneTil og med ladestasjonene i Røros bærer et nasjonalromantisk preg. FOTO: Ren Røros    None

- Vi opplever at vi får flere søkere enn vi hadde håpet på før vi lyste ut stillingene. Det ser ut til at frihet, det å ha plass rundt seg, natur og god luft er viktigere for folk nå. Pandemien har sikkert bidratt, folk bor tett i byene, og med restriksjoner mister man jo dessverre en del av fordelene ved å bo i byen. Vi opplever god økning i antall kandidater når vi nå lyser ut stillinger og det synes vi er supert, vi selger jo ikke en livsstil som ikke er her, vi beskriver bare livet på bygda. Det forteller CEO i Ren Røros, Arnt Sollie.

NoneSkiløypa ved Røros FOTO: Getty    None
04. november 2021