None

Flertall for endringer i grunnrenteskatten

av Knut Lockert
19. juni 2020
Det er nesten så en ikke tror det en leser. Endelig er det et gjennombrudd for å endre grunnrenteskatten. Flertallet på Stortinget etter sene nattetimers arbeid siste dager er sikret etter at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet nå går inn for en endring.

Knut Lockert

Daglig leder i Distriktsenergi og redaktør av Distriktsenergi.no. Knut er utdannet jurist og har lang erfaring fra bransjen. Blant annet har han jobbet i flere lederstillinger i Statnett og vært kommunikasjonsdirektør i Nord Pool.

Etter at oljen har tatt godt for seg i statsbudsjettet i forbindelse med ekstra bevilgninger og skattelettelser de seneste uker, er det en etterlengtet og fornuftig tilnærming en nå får med satsing på fornybar vannkraft. Nå kan hittil ulønnsomme prosjekter bli lønnsomme og dermed i praksis gjennomføres. Og det beste av det hele er at flere av disse prosjektene kan gjennomføres uten større naturmessige inngrep. Endelig ser det ut til at det kan bli lønnsomt å ruste opp eksisterende vannkraftverk.

Det er mange som har ønsket endringer i denne retningen og pekt på det paradoksale at det ikke har vært lønnsomt å ruste opp eksisterende vannkraftverk. Det ble blant annet sendt et felles brev fra 20 organisasjoner til Stortinget inklusive Distriktsenergi der endringene ble etterlyst.

Uansett, her gratulerer vi Energi Norge som fanebærer for en endring og vi forstår det godt når adm. Dir. Knut Kroepelien nå fristes til å heise flagget slik det ble uttalt til Europower i går. Godt jobba.

Nå gjenstår det å bidra til at forslagene går igjennom og vedtas i Stortinget. Slik vi har forstått det skal regjeringen komme tilbake til dette i kommende statsbudsjett. Vi venter spent. Men i dag er det lov å glede seg på vegne av større muligheter for fornybar vannkraft.

19. juni 2020