None
Siden første januar i år har Lars Storelv vært daglig leder i Luostejok Kraftlag.    

En lokal leder i et lokalt kraftlag

av Redaksjonen
27. oktober 2020
Etter 11 år som dataingeniør, selger, produktutvikler og administrasjonssjef har nå Lars Storelv tatt over rollen som daglig leder i Luostejok Kraftlag. - Mitt mantra i alle disse 11 årene har alltid vært å gjøre mitt beste for kraftlaget, og det er både artig og spennende å få muligheten til å være daglig leder et sted jeg kan kalle mitt andre hjem, sier ny daglig leder i Luostejok Kraftlag Lars Storelv.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

- Den største utfordringen er nok personlig. Det å ikke lenger ha et eierskap til en spesiell rolle i selskapet er en forandring. Nå har jeg måttet endre perspektiv til å tenke på selskapet i sin helhet, det har vært spesielt. Jeg tok over første januar og begynner allerede å bli varm i trøya, med så flinke medarbeidere ved min side går dette som smurt, forteller Lars Storelv.

Ambisjonene fremover

- Målet vårt er å kontinuerlig jobbe risikobasert og levere god kundeverdi. Vi leverer både strøm og fiber, og det å få kunden til å oppleve gode kundereiser på tvers av disse produktene er ekstremt viktig for oss. Vi er et lokalt selskap og vi har lyst til å gi de lokale gode og verdifulle produkter, selv om vi er et lite selskap med få ansatte. Det at vi er små og lokale er også en av fordelene våre, vi stiller fort opp og våre feil blir rettet på rekordtid, sier Lars Storelv.

Krevende i Nord

- Det er klart at vi har våre utfordringer med vær, vind, snøstormer, kulde og lange avstander. Det er jo her vi bor, og vi må bare jobbe på det vi kan for å levere det vi er gode på. Våre montører er ekstremt flinke og stiller alltid opp i alt slags vær, det er en stor fordel å ha slike folk på laget. Men det er jo selvfølgelig kjedelig når feil skjer og man fysisk ikke kan komme fram og KILE-kostnadene begynner å løpe. Jeg håper virkelig at vi klarer å få til en implementasjon av Force Majeure i KILE-ordningen så fort som mulig, slik at vi ikke straffes for ting vi ikke får gjort noe med, påpeker Lars Storelv.

NoneHjørnesteinen i Porsanger, Luostejok Kraftlag.    None

Utviklingen i høy fart

- Det skjer ekstremt mye i kraftbransjen akkurat nå, Elhuben er et godt og positivt eksempel. Det ble mye arbeid i starten for et så lite selskap for oss, men vi har fått god grep på det nå. Det har vært en god utfordring og vi har lært masse. Husk at et større everk kanskje har et team på 4-5 personer der vi kun har en person. Det gjør at vi får ekstremt bredde-kompetente ansatte, men vi blir ikke super-eksperter på alt. Her spiller Distriktsenergi en viktig rolle, og det blir ofte en telefon ned til Oslo om vi har faglige dype spørsmål, forteller Lars Storelv.

- Det er jo begrenset hva vi klarer å få til politisk i den store sammenhengen, så det er veldig fint å være en del av Distriktsenergi - som jobber utrolig godt politisk for alle små everk i Norge. Vi får alltid raskt svar fra Distriktsenergi, på både telefon og mail, utdyper Lars Storelv.

En hjørnesteinsbedrift

- Ønske mitt framover er at vi får lov til å beholde rollen vår som den lokale hjørnesteinsbedriften vi er her oppe. Vi får se om 10 år hvordan Nett-Norge ser ut, men vi ønsker sterkt å fortsette å ivareta den viktige samfunnsrollen vi utøver. Vi har kjempegodt samarbeid med nabo-everkene her og vi drar nytte av hverandre. Dette samarbeidet er nok hovedgrunnen til at vi er så mange gode og små everk her oppe i Nord, sier Lars Storelv.

Betydningen for lokalbefolkningen er stor, vi tar inn lærlinger fra skolen, vi gir støtte til lag, foreninger, barn og unge. Vi har tross alt lys i pærene til lundene. Jeg tror de fleste er glade i kraftlaget sitt her oppe, avslutter Lars Storelv.

27. oktober 2020