None
Nettleie

Arendalsuka: Hvorfor er det så store forskjeller på strømregningen?

av Knut Lockert
07. august 2019

Knut Lockert

Daglig leder i Distriktsenergi og redaktør av Distriktsenergi.no. Knut er utdannet jurist og har lang erfaring fra bransjen. Blant annet har han jobbet i flere lederstillinger i Statnett og vært kommunikasjonsdirektør i Nord Pool.

Utgangspunktet for debatten er den pågående diskusjonen rundt likere nettleie.  Både Distriktsenergi og KS Bedrift ønsker likere og mer rettferdig nettleie i Norge. I den anledning har Distriktsenergi lagt fram en egen modell som sikrer både effektiviteten og modellen gir en reell utjevning på nettleien mellom by og land i Norge.

Diskusjonen er på statsrådens bord som skal levere på dette punktet i regjeringserklæringen, og i den anledning skal NVE komme med ett innspill den 1. oktober til OED.  Ove Flataker fra NVE/RME stiller opp og forteller mer om dette. 

Stortinget har vært opptatt av saken over lengre tid og nå er det mye som kan tyde på at det endelig skjer noe på denne fronten.  Flere av debattantene fra Stortinget stiller i debatten og det samme gjør naturligvis aktører fra bransjen, inklusive Distriktsenergi og KS Bedrift.  

Vi er overbevist om at dette blir en spennende debatt med engasjerte debattanter. En høydare på Arendalsuka garanterer vi. 

Debattanter og innledere er. 
Rikard Gaarder Knudsen (Statssekretær Frp)
Ove Flataker NVE/RME
Tore Storehaug, stortingsrepresentant, KrF
Liv Kari Eskeland, stortingsrepresentant, H
Ingrid Heggø, stortingsrepresentant, AP
Ole Andre Myrvold, stortingsrepresentant, Sp
Kristin Lind, Energi Norge
Knut Lockert, Distriktsenergi

Fra programmet leser vi: 

Kl 13.00 - 14.00 «Hvorfor så store forskjeller på strømregningen?» 

Strømregningen varierer gjennom året og fra år til år. Men den varierer også ut fra hvor du bor.

Sist vinter hadde Norge så høye strømpriser at vanlige familier slet med å betale regningen. Svaret fra myndighetene var et ønske om å slå sammen nettselskapene som leverer strømmen.

Men vil fusjoner egentlig bidra til lavere strømregninger? Selv om avgifter og selve strømprisen har steget mest, kan utjevning av nettleien utgjøre en stor forskjell for de med størst strømregning.

Vi diskuterer hva som må gjøres for å få en mer rettferdig pris på nettleie.

07. august 2019