Distriktsenergi-TV
Nettleie

Lik nettleie - Det er et politisk stemningsskifte

Stortingsrepresentant Tore Storehaug har jobbet for likere nettleie siden han kom inn på Stortinget for snart to år siden. Etter at KrF gikk inn i regjeringen har han også klart å få med seg de tre regjeringspartnerne på å utjevne nettleien.

Men Storehaug tar ikke seieren på forskudd, selv om likere nettleie er nedfelt i Granavoldenplattformen og nettleiedebatten på Arendalsuka tydelig demonstrerte at også Høyre og Fremskrittspartiet vil ha likere nettleie. 

Spent på NVE-rapporten

-Jeg syns det var veldig gode signaler som kom fra mine med-debattanter fra Høyre og FrP. Begge var veldig konstruktive og viste at man har tatt på alvor de formuleringene som står i Granavolden-plattformen om at man skal finne tiltak som gir likere nettleie, sier Storehaug. Nå er han spent på hvilke råd NVE vil gi regjeringen når direktoratet snart legger frem sin mye omtalte utredningsrapport om nettleien. 

- Det vi kan vente oss er at NVE sin utredning vil gi et godt faglig grunnlag for debatten som kommer. For det er hevet over tvil at debatten her på Arendalsuka ikke er siste ord om nettleien. Men det har vært et stemningsskifte om likere nettleie og hva som skal til for å få til likere nettleie. Det er jeg veldig glad for. Men fortsatt er dette bare en god «løypemelding» og det er en god jobb igjen å gjøre før vi kan juble for et godt resultat, sier Storehaug. 

-Som du sier er NVE nå i gang med utredningsjobben og skal levere sitt forslag til Olje- og energiministeren 1. oktober. Har det gått noen signaler fra regjeringen til den nye NVE-sjefen om hva dere ønsker dere?

-Jeg som sitter på Stortinget vet ingenting om det i det hele tatt. NVE er jo en faginstans og er de som er de faglige ekspertene på dette. Nå skal de gjøre sin jobb og har fått beskjed om å gjøre en bred utredning. Det betyr at de skal se på et bredt sett med tiltak for å klare å få likere nettleie. Debatten i dag startet jo med at NVE forklarte flere av de momentene som de er nødt til å veie opp mot hverandre. For det er jo forskjellige hensyn man er må ta med seg inn i et slikt utredningsarbeid. Jeg er positiv og optimistisk til at vi skal få et godt grunnlag for diskusjon når NVE har gjort den jobben, sier han. 

-Du vil gjøre ditt antar vi for at de andre partiene følger etter dere for likere nettleie?

-Ja, det kommer ikke til å stå på meg, sier Tore Storehaug. 

 

20. august 2019