None
Elverkssjef Lars-Egar Haugen (til venstre) og styreleder Hans Sæther kan se tilbake på en ærerik 100-årshistorie for Skjåk Energi. 100-årsdagen ble feiret med en folkefest der hele bygda var invitert til jubileumsfest i Skjåkhallen. Foto: Arvid Bekjorden    

Skjåk Energi fyller 100 år: Inviterte hele bygda på fest

av Redaksjonen
26. juni 2019
Skjåk Energi inviterte hele bygda på jubileumsfest i Skjåkhallen og åpen dag for alle barna.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Slagordet til Skjåk Energi er «Saman skapar vi verdiar for bygda vår». Forrige lørdag fylte det vitale energiselskapet 100 år og kan nå legge til et nytt slagord: «Saman skaper vi fest og glede for heile bygda vår». 

Først var det åpen dag for alle barna, med masse aktiviteter for den yngre garden med hoppeslott, stolpeklatring og prøving av el-sykler og el-moped, for å nevne noe. 

På kvelden var det duket for stor jubileumsfest i Skjåkhallen der hele 550 av bygdefolket hadde troppet opp. Det ble en skikkelig folkefest. Det ble det servert gratis middag. Lokale helter underholdt med musikk, og det ble danset og spilt til klokken to på natta. Høydepunktet på festen var da ordfører Elias Sperstad og elverkssjef Lars-Egar Haugen trakk fram trekkspill og torader og dro stemningen i taket. 

Egen jubileumsakevitt og jubileumsbok

Skjåk Energi har også laget sin egen jubileumsakevitt. Den har fått det energiske navnet «Kraftkar». – Vi hadde tappet 500 flasker, men Kraftkar har blitt så populær at vi måtte bestille 500 flasker til, sier en smilende Lars-Egar Haugen. Han kan glede seg over en svært vellykket jubileumsfeiring der hele bygda ble med. 

Skjåk Energi har også utgitt en egen jubileumsbok som viser den viktige rollen som Skjåk Energi har hatt helt siden krafteventyret startet med byggingen av Aura kraftverk i 1919 og frem til i dag. 

-Det er lokalhistoriker og skjåkvær Ivar Teigum som har ført boka i pennen, sier Haugen som er svært fornøyd med resultatet.

-Han har arbeidet med boka i et par år, og gjort dypdykk det rikholdige arkivet som finnes  i kraftselskapet, sier Haugen.

NoneHøydepunktet på jubileumsfesten var da ordfører Elias Sperstad (til høyre) og elverkssjef Lars-Egar Haugen trakk fram trekkspill og torader og dro stemningen i taket. Foto: Skjåk Energi    
26. juni 2019