Distriktsenergi-TV
Nett

Vellykket årskonferanse med lovende politiske signaler

-Vi har bak oss en veldig god årskonferanse. Det har vært foredrag av høy faglig kvalitet, og der NVE-sjefen og statssekretæren i Olje- og energidepartementet ga positive signaler på likere nettleie.

Det sier styreleder i Distriktsenergi Halvard Fjeldvær når han oppsummerer Årskonferansen 2019.

- Vi har fått et godt og overordnet bilde av bransjen muligheter og utfordringer, samtidig som vi har satt fokus på våre medlemmer, ikke minst Ren Røros der vi har fått stiftet bekjentskap med hvilke utviklingsprosjekter de jobber med, sier Fjeldvær.

Teknologi og politikk

- Vi har også gjort stas på Ringerikskraft som jobber veldig bra med utvikling, der selskapet ble vinneren av Teknologi- og innovasjonsprisen 2019. Samtidig tar jeg med meg det den nye NVE-sjefen Kjetil Lund og statssekretær Rikard Gaarder Knutsen i Olje- og energidepartementet sa i sine foredrag. De var tydelige på at innspillene våre på lik nettleie er gode, og at dette blir en viktig del av diskusjonen om lik nettleie i tiden fremover.

Les også: Ringerikskraft vant Teknologi og innovasjonsprisen 2019. - Er ledende i Europa

Viktig møteplass for bransjen

Fjeldvær beskriver årsmøtet som en viktig møteplass for nettverksbygging og gode opplevelser. Årskonferansen gikk over to dager i vakre Rosendal der 50 selskaper var representert med 220 deltagere som virkelig satte farge på kommunen. Kvinnherad energi var vertskap for årsmøtet og de leverte varene. 

- Årskonferansen er den største konferansen som noen sinne har vært arrangert i kommunene og alle hotellsenger som kunne oppdrives var i bruk. I tillegg var det chartret inn en egen hotellbåt. Årskonferansen 2019 er den største konferansen som noen sinne har blitt holdt i denne vakre vestlandskommunen, sier Fjeldvær.   

 -Jeg vil takke Kvinnherad energi for et veldig godt vertskap. Folk har kost seg. Og så gleder vi oss til neste år når vi skal til Kragerø den 26.-28. mai. Det ser vi fram til, sier Fjeldvær.

Sterke foredrag    

Det var et sterkt lag av foredragsholdere med blant annet, vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund, statssekretær Rikard Gaarder Knutsen i Olje- og energidepartementet, Claus Sonberg i Zynk, sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen, administrerende direktør i Ren Røros Arnt Solli, og for ikke å glemme teknologinvestor Silvija Seres og statnettsjef Auke Lont.  

            

13. juni 2019