None
Teknologi, Årskonferanse

Distriktsenergi med teknologi- og innovasjonspris

av Redaksjonen
02. mai 2019
Første uke i juni reiser drøye 200 representanter fra våre 53 medlemsbedrifter til Rosendal på Distriktsenergis årskonferanse. Vi har operert med venteliste, men det ser heldigvis ut til at vi får plass til alle. Vi håper det. En spennende sak som venter deltakerne er utdelingen av Distriktsenergis teknologi- og innovasjonspris.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Som interesseorganisasjon vet vi at for landets energiverk gjelder det å følge med i tiden. Litt klisjeaktig kan det synes, men det er jo sånn. Derfor er vi nå i ferd med å kartlegge medlemmenes tilnærming til digitalisering og teknologi.  Hvor står selskapene når det gjelder disse viktige spørsmålene? Er det på agendaen, og i så fall på hvilken måte? Og ikke minst ser vi etter spennende prosjekter som dere jobber med.

Les også: Styreleder Halvard Fjeldvær vil synliggjøre de gode digitaliseringsinitiativene 

Det er DNV GL som gjennomfører undersøkelsen for oss. Allerede nå er det knyttet stor spenning til hva rapporten kommer til å fortelle oss.  Vi er spente, myndighetene er spente, og vi vet at mange av medlemmene er nysgjerrige på hverandre.  

Les også: Slik kan små og mellomstore energiselskap kan ta i bruk smarte roboter

Problemstillingene kommer til å stå høyt på agendaen i Rosendal, og flere av foredragsholderne har dette som tema. Ikke minst vår egen Arnt Sollie fra Røros energiverk, og vi vet at Silvija Seres kommer til å levere et forrykende foredrag.  

Les også: Techprofil vil inspirere deg om digitalisering og bransjens framtidsutsikter  

Resultatet av undersøkelsen til DNV GL vil legges frem i en rapport på årskonferansen, og den vil danne grunnlag for hvilket selskap som skal få digitaliserings- og teknologiprisen for 2019.  Det vil være DNV GL som foreslår vinneren basert på de innhentede opplysningene. 

Vi gleder oss til rapporten, og vi er spente på hvem som stikker av gårde med prisen som deles ut på konferansens dag to.    

02. mai 2019