Distriktsenergi-TV
Medlemmer

Ny sjef i Notodden Energi: Tar over en bedrift i vekst og fremgang

-Etter noen uker i sjefsstolen kan jeg slå fast at Notodden Energi er en bunnsolid bedrift med et godt arbeidsmiljø. Nå skal vi fokusere mer på det grønne skiftet.

Det er forteller Ingar Tollum Andersen (50) som nylig gikk på som direktør for Notodden Energi. Han legger til at det er veldig inspirerende å ta over stafettpinnen og lede selskapet videre.

Hjem til Notodden

Å ta over sjefsstolen i Notodden Energi betyr at Ingar Tollum Andersen kommer hjem. Han er nemlig født og oppvokst i. Notodden som ligger ved Heddalsvannet ved østløpet til den vakre Telemarkskanalen. 

Etter videregående skole gikk veien til en ettåring utdannelse ved hærens befalsskole etterfulgt av ett års plikttjeneste. Deretter gikk reisen til Trondheim der han studerte på NTNU med spesialisering i elkraft. Dermed var karriereveien staket ut til energibransjen. Før han tok på seg ledertrøya i Notodden Energi jobbet han i Simens-selskapet Dresser-Rand og i Jacobsen Elektro.  

-Hva er dine planer for å utvikle Notodden Energi videre?

Notoddens tredje største selskap

Det som er den største utfordringen akkurat nå er å få på plass det selskapsmessige skillet for å isolere nettdelen fra resten av konsernet. 

Jobben er å sette opp et gjerde rundt monopolvirksomheten, men jeg er opptatt at vi skal opprettholde det det gode sosiale miljøet i konsernet. Det betyr mye for de ansatte og på det sosiale området skal gjerdet ikke helt opp, lover han. 

-Notodden Energi er sterkt lokalt forankret. Selv om det er en monopolbedrift så har dere mange fornøyde kunder. Hvordan skal dere klare å bli enda bedre på kundebehandling?

- I tillegg til nettvirksomheten driver Notodden Energi med kraftsalg og vi har også litt produksjon. Fiber og fjernvarme er også viktige tjenester. Som Notoddens tredje største selskap, eiet av Notoddens innbyggere, ønsker vi å være best for kundene. Alle områdene i bedriften går i den riktige retningen og det gjør det også veldig moro å ta i over stafettpinnen, sier Ingar Tollum Andersen.

26. november 2019