None
Administrerende direktør Geir Rismyhr og styreleder Jan Rune Fjeld. Foto: Arvid Bekjorden.    

Høland og Setskog Elverk er 100 år

av Knut Lockert
26. november 2019
Tilbake til tidenes morgen var det 26 nettselskaper i Oslo og Akershus. Nå er det to igjen og Høland og Setskog Elverk er et av dem. Det andre er Hafslund. Et par av de viktigste grunnene til at Høland og Setskog Elverk holder stand er at de har og har hatt god og stabil arbeidskraft, rimelige tariffer og det faktum at vi har vært eid av våre kunder.

Knut Lockert

Daglig leder i Distriktsenergi og redaktør av Distriktsenergi.no. Knut er utdannet jurist og har lang erfaring fra bransjen. Blant annet har han jobbet i flere lederstillinger i Statnett og vært kommunikasjonsdirektør i Nord Pool.

Det forteller Geir Rismyhr som er administrerende direktør i Høland og Setskog Elverk.

Geir Rismyhr forteller også at god beredskap og et godt servicenivå er avgjørende for et selskap som Høland og Setskog Elverk

Siste året har elverket gjennomført en rekke markeringer av det faktum at selskapet nå er 100 år. Det er viktig at vi synes blant våre kunder, som også er våre eiere, at de har fått muligheten til å være med på vår 100 årsmarkering. 

Høland og Setskog var ett av fire selskaper som var med å etablere Nettalliansen i sin tid. Her forsto man betydningen av samarbeid, blant annet om innkjøp for å kunne konkurrere med de større selskapene. Etter min oppfatning var dette grepet viktig for å redusere kostnadene og bygge kompetanse forteller Rismyhr. 

Distriktsenergi gratulerer med 100 årsjubileet. 

Fra neste år blir det som for store deler av bransjen for øvrig en konsernorganisering av selskapet, grunnet nye myndighetskrav.

Høland og Setskog Elverk har 6500 nettkunder, 4300 kraftkunder og 5000 bredbåndskunder. Det er vekst i området. De siste årene har det kommet 150-200 nye nettkunder og det er bygget fiber til 500-1000 kunder de siste 5 årene.

Det er 40 ansatte i Høland og Setskog Elverk med datterselskaper.


 

26. november 2019