None
Erlend Nornes direktør i Hardanger Energi.    
Medlemmer

Samfunnsengasjert næringslivstopp overtar sjefsjobben i Hardanger Energi

av Arvid Bekjorden
14. februar 2018
Erlend Nornes tar over som direktør i Hardanger Energi etter at Harald Sandvik går over i pensjonistenes rekker. Nornes har vært styreleder i Hardanger Energi i nesten 17 år.

Arvid Bekjorden

Rådgiver i Distriktsenergi og skribent på Distriktsenergi.no. Arvid har lang erfaring fra kraftbransjen, blant annet fire år som daglig leder i Stranda Energiverk.

Erfaren og allsidig leder

Den meget erfarne og allsidige Erlend Nornes tok over sjefsjobben i Hardanger Energi ved nyttår. Han har vært styreleder i Hardanger Energi i nesten 17 år, samt innehatt og har en rekke styreverv i forskjellig selskap i mange bransjer. Erlend er 48 år og har sin utdannelse fra Handelshøyskolen i Bergen. Norzink i Odda var hans første arbeidsplass etter endt utdannelse, hvor han deretter fortsatte til Hardanger Bestikk og sølvtøybransjen. Etter dette overtok han overnattings- og restaurantstedet Ullensvang Gjesteheim som ligger i gangavstand fra det kjente Ullensvang hotell. Hotellet hans har 20 rom til glede for gjester fra inn og utland. Populariteten til Trolltunga som ligger i nærheten har bidratt til økt turisme i området.

Medeier i Åpent Bakeri i Oslo

Parallelt med hotell- og restaurantdriften har han vært med på å bygge opp Åpent Bakeri i Oslo. Det kjente United Bakeries er en del av dette. Det er nylig blitt bygd et nytt stort bakeri i tilknytning til dette der det arbeider rundt 300 ansatte.

Høyrepolitiker

Erlend har både vært kommunestyremedlem og møtt på Stortinget for Høyre. Han var stortingsvara og møtte fast på Stortinget i et par år når den faste representanten rykket opp i regjeringen. Det er uten tvil en meget samfunnsengasjert og arbeidsom person som nå skal føre Hardanger Energi inn i den energiske fremtiden.

Stor aktivitet innenfor produksjon og nett

Hardanger Energi har engasjert seg i en storstilt kraft og nettutbygging de senere årene. Det er investert store beløp som fremtidige generasjoner i området vil dra nytte av. Kraftprisens utvikling i årene fremover vil nok følges med argusøyne av Erlend da dette vil være avgjørende for den videre utviklingen i selskapet.

Mulig kommunesammenslåing på gang

Det føres diskusjoner om å slå sammen Ullensvang og Odda Kommune. Dette vil også kunne få konsekvenser for Hardanger Energi siden Odda Kommune har sitt eget energiverk nemlig Odda Energi. Det er vel nærliggende å tro at mulighetene for et økt samarbeid mellom Hardanger Energi og Odda Energi vil bli svært aktuell dersom kommunene slår seg sammen.

Distriktsenergi ønsker Erlend lykke til i den nye jobben fullt av «spenning».

 

14. februar 2018