None
Foto: Distriktsenergi.    
Årskonferanse

Årskonferansen 2019 kombineres med hundreårsjubileum

av Arvid Bekjorden
02. august 2017
Kvinnherad Energi feirer hundreårsjubileum i 2019. Distriktsenergi blir med på feiringen, og legger årskonferansen 2019 til det historiske slottet Baroniet Rosendal i Kvinnherad.

Arvid Bekjorden

Rådgiver i Distriktsenergi og skribent på Distriktsenergi.no. Arvid har lang erfaring fra kraftbransjen, blant annet fire år som daglig leder i Stranda Energiverk.

Distriktsenergi og Kvinnherad Energi er allerede kommet godt i gang med planlegging og forberedelser til den store begivenheten, som vil foregå fra 4 - 6 juni 2019, sier Knut Førland, daglig leder i Kvinnherad Energi.

Kvinnherad Kraftverk ble etablert i 1919, og feirer dermed hundreårsdag i 2019. Selskapet ble omdannet til aksjeselskapet Kvinnherad Energi AS i 1993.

Hovedsetet for arrangementet vil være Baroniet Rosendal, et slott som ble oppført i 1666. Slottet og byggene rundt har de siste årene blant annet fungert som museum, hotell, restaurant og konsertscene. Baroniet Rosendal kan også by på en storstilt landskapspark.

 


Foto: Distriktsenergi.no

 

Viktig kraftområde

Kvinnherad kommune ligger mellom Hardangerfjorden og Husnesfjorden i vest og Skånevikfjorden i sør. Kvinnherad Energi AS er eid av Kvinnherad Kommune og driver med kraftomsetning, kraftproduksjon og drift av strømnett.

Forsyningsområdet er Kvinnherad Kommune og deler av Kvam Herad. Selskapet har 7200 nettkunder og 29 ansatte. Administrasjonsbygget ligger i Dimmelsvik, omtrent 5 kilometer fra Rosendal. Kvinnherad Energi AS eier 80 % av bredbåndsselskapet Kvinnherad Breiband, mens de resterende 20 % eies av Fjelberg Kraftlag SA.

Folgefonna  som gir grunnlag for store kraftverk i Mauranger (Statkraft) og Blåfalli (SKL) ligger også i kommunen. En rekke småkraftverk har også kommet til de senere årene.

Stor feiring

Distriktsenergi gleder seg stort til å bidra til feiringen i Kvinnherad, og ser frem til engasjerende og trivelige dager ved Baroniet Rosendal.

Dette blir en begivenhetsrik årskonferanse, så hold av datoene allerede nå!

02. august 2017