None
Årsmøte Defos årsmøte med fagdager går av stabelen i Narvik 30.mai til 1.juni. En sterk samling foredragsholdere er allerede på plass. Foto: iStock/Stortinget/Nordea/Nordkraft/OED/Statkraft    
Årsmøte

Toppolitikere siste tilskudd til Defos årsmøte

av Redaksjonen
15. mars 2017
Talerlisten til Defos årsmøte med fagdager 2017 i Narvik er straks på plass. Terje Aasland (Ap) og statssekretær Kjell-Børge Freiberg (FrP) er de to siste tilskuddene til en sterk liste med foredragsholdere.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Terje Aasland er energipolitisk talsmann for AP samt nestleder i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Dersom det blir regjeringsskifte etter høstens stortingsvalg anses Aasland som en av favorittene til å bli ny olje- og energiminister. FrP, ved dagens olje- og energiminister Terje Søviknes, har signalisert at salg av energiverk bør vurderes av alle offentlige eiere.

FrP går også inn for at nye utenlandskabler skal bygges av private. Aasland og Søviknes har også forskjellige oppfatninger av hva det funksjonelle skillet bør innebære. Utarbeiding av forskrifter til dette er allerede godt i gang (link Defo). Forskjeller i holdninger til hvor stor fleksibilitet bedriftene skal ha når det gjelder bruk av ansatte vil ha stor betydning for mange Defo-medlemmer.

Det er mange viktige politiske saker innen energibransjen som vil bli belyst under disse foredragene.

Viktig bredde

Defos årsmøte med fagdager byr i år som i fjor på et bredt faglig program. I tillegg til Freiberg og Aasland kan Defo avsløre at Thina Margrethe Saltvedt (sjefanalytiker makro/olje i Nordea), Auke Lont (administrerende direktør i Statnett), Eirik Frantzen (daglig leder i Nordkraft), Per Sanderud (direktør i NVE) og Bente Sollid Storehaug (administrerende direktør i ESV Digital AS Nordic) alle står klare for talerstolen under årsmøtet i Narvik.

Les mer om foredragsholderne her.

Bredden i programmet – fra politikere til sentrale bransjeorganisasjoner og representanter for det øvrige næringslivet – dekker alle sider av den store diskusjonen om de mellomstore og små energiverkenes rolle, rammevilkår, utvikling og fremtid. Defo ser frem til mange og gode diskusjoner under konferansen.

Meld deg på konferansen her.

Sosialt opplegg klart

Under Defos årsmøte vil du bli bedre kjent med både vertsbyen Narvik og de andre deltakerne. Etter generalforsamlingen – som i år er på selve ankomstdagen, tirsdag 30.mai – arrangeres det guidet omvisning i det nye krigsmuseet i Narvik. Utstillingene her tar utgangspunkt i det tyske angrepet på Narvik og Norge i 1940. NoneFoto: Visit Narvik    

Onsdag ettermiddag legges det opp til en storstilt utflukt. Med tog på den historiske Ofotbanen tar vi oss i samlet flokk til Katterat stasjon. Herfra blir det en lett gåtur ned Rallarveien til Rombaksbotn.

Turen går gjennom et landskap som i 1997 ble kåret til årets friluftsområde i Norge. Det blir flere kulinariske og kulturelle overraskelser i løpet av turen.

Fra Rombaksbotn blir det en kort båttur over fjorden, før innleide busser tar deltakerne tilbake til hotellet for en avsluttende festmiddag på universitetet, med panoramautsikt over Narvik og fjorden.

Panoramautsikt blir det også på torsdagen, konferansens siste dag. Da arrangeres det nemlig tur med gondolbane til toppen av Narviksfjellet for ektefeller og andre ledsagere på konferansen. Gondolbanen har sitt endepunkt 656 meter over havet. Herfra har du god utsikt over fjellene i området, blant annet «Den sovende dronning» (1575 moh). På klare dager ser du helt til Lofoten. NoneFoto: Visit Norway    

Vi kan med sikkerhet slå fast at Defos årsmøte med fagdager 2017 blir et minneverdig arrangement.

Vil du vite mer om årsmøtet? Klikk her
15. mars 2017