None
Ørjan Bøyum, administrerende direktør i Lærdal Energi. Foto: Arvid Bekjorden.    
Medlemmer

Fra markedssjef til toppsjef i Lærdal Energi

av Arvid Bekjorden
13. desember 2017
Ørjan Bøyum har tatt over roret i Lærdal Energi etter at Per Gullaksen meldte overgang til Norsk Hydro.

Arvid Bekjorden

Rådgiver i Distriktsenergi og skribent på Distriktsenergi.no. Arvid har lang erfaring fra kraftbransjen, blant annet fire år som daglig leder i Stranda Energiverk.

Distriktsenergi møter Ørjan Bøyum på hovedkontoret til Lærdal Energi som ligger idyllisk til i Lærdal med flott utsikt utover Sognefjorden.

Født i Lærdal

Ørjan tok over som administrerende direktør den 1. november etter at forgjengeren Per Gullaksen hadde sagt opp stillingen i sommer for å starte i Hydro. Ørjan er født i Lærdal men dro etter hvert til Sogndal og høyskolen for å ta en økonomiutdannelse. Etter endt utdannelse fikk han jobb i Bergen Energi hvor han arbeidet fram til han begynte som markedssjef i Lærdal Energi i 2012. Han og familien herav 3 små barn bor i Sogndal. Det blir derfor ferge hver dag som krysser Sognefjorden mellom Mannheller og Fodnes.

Startet AKRAFT

Ørjan har de siste årene vært med å bygge opp selskapet AKRAFT som har en ganske offensiv satsing på nasjonalt strømsalg. Etter det Distriktsenergi erfarer er det engasjert noen titalls selgere og et ganske stort kundesenter for prøve å vokse i et tøft kraftmarked. Å vokse for å komme opp i en kritisk masse for å oppnå lønnsomhet har vært hovedfokus i siden oppstart av AKRAFT. Målet er å se svarte tall på bunnlinjen i 2018.

Lærdal Energi står som resten av bransjen overfor en rekke utfordringer blant annet etter innføringen av nye bestemmelser i energiloven.  Ørjan gleder seg til å være med å stake ut kursen for et framtidens Lærdal energi. 

 

Distriktsenergi ønsker Ørjan lykke til med den nye jobben. 

 

13. desember 2017