None
Fullskala Flyinteressen begynte med PC-spill. Takket være Svorka kan Kristian Mossing og resten av Surnadal Flysimulatorklubb snart dyrke hobbyen i en fullskala Boeing 737-simulator. Foto: Svorka.    
Medlemmer

Svorka støtter flysimulator

av Redaksjonen
26. januar 2017
Defos medlemmer brenner for nærmiljøene sine og mange støtter raust opp om kultur, aktiviteter og idrett. I Surnadal er Svorka i ferd med å gi den lokale flysimulatorklubben luft under vingene.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Hvert år velger Svorka ut flere lokale prosjekter som selskapet mener fortjener støtte. Et av disse er Surnadal Flysimulatorklubb. Klubben ble startet av luftfartsentusiasten Kristian Mossing. Hobbyen har lenge vært begrenset til lange timer foran flysimulatorprogrammer på datamaskinen. Snart kan Mossing og resten av klubben ta et steg videre, og dyrke hobbyen sin i en ekte flysimulator-cockpit.

Fortgang

Hva betyr den økonomiske støtten dere har fått for «pilot»- prosjektet?

Det betyr en hel del. Svorka har sammen med andre i næringslivet i Surnadal støttet oss med 100.000 kroner. Dette har hjulpet oss veldig med tanke på å få fortgang i prosessen. Til nå har vi kun brukt våre egne sparepenger, sier Mossing til Defo.no.

-Svorka synes dette er et kjempeflott tiltak, og har gått inn med sponsormidler for å få realisert simulatoren, skriver Svorka på nettsidene sine.

Supersimulator

Flysimulatoren på Landbrukshuset på Skrei åpnes i mars for allmenheten. Simulatoren er en tro kopi av cockpiten i en Boeing 737-800. Alle knapper og spaker har en funksjon. Lyden i simulatoren er tatt opp i en ekte flykabin og på skjermen kan man kan gå ned for landing på Gardermoen flyplass, hvis man vil.  

Anlegget er designet for å gi deg følelsen av at du virkelig er oppe i luften, og passer for en bred målgruppe – fra nysgjerrige som vil teste en flytur til hardbarka flyentusiaster og personer som vil overvinne flyskrekk.

Spent på lanseringen

For flyentusiasten Mossing blir det en spennende tid fram mot åpningen i mars.

Du som har såpass mange timer i simulator, har du flysertifikat?
Det var planen, men så kom dette prosjektet, og jeg er en fyr som har en tendens til å gå «all in» når jeg først interesserer meg for noe. Så det har måttet vente, sier Mossing.

 

 

26. januar 2017