None
FORNØYDE De unge ingeniørene i Steigen-laget MacGyver ble beste norske lag under den skandinaviske finalen i First Lego League. Nå skal de delta i den internasjonale finalen, i USA. Foto: NRK    
Medlemmer

Viktig støtte til unge ingeniører

av Redaksjonen
20. januar 2017
Med støtte fra Nord-Salten Kraft har de unge ingeniørene i Lego-byggelaget «Macgyver» hevdet seg i skandinaviske konkurranser. Nå står USA for tur.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

I likhet med de fleste andre Defo-medlemmer, støtter Nord-Salten Kraft AS en rekke prosjekter i nærområdet sitt hvert år. Bedriften deler ut sponsormidler tre ganger i året. Et av prosjektene Nord-Salten Kraft støttet i 2016, var deltakelse i kunnskaps- og teknologiturneringen First Lego League for laget MacGyver fra Steigen. Laget er oppkalt etter tv-skikkelsen med samme navn, som med kløkt og en utrolige evne til å sette sammen verktøy av de mest usannsynlige gjenstander kommer seg levende ut av tilsynelatende umulige situasjoner. Den skandinaviske finalen gikk av stabelen i Bodø tredje desember.

Naturlig å støtte

For Nord-Salten Kraft er det naturlig å støtte opp under unge ingeniører i nærområdet- 

-Realfag er viktig for fremtidig rekruttering av ingeniører. Vi støttet det samme laget i forifjor også. I 2016 var det veldig artig, fordi de gikk videre til den internasjonal finalen, sier Tone Jespersen, viseadministerende direktør i Nord-Salten Kraft. Jespersen forteller at Nord-Salten Kraft også støtter andre forskningssatsninger for barn og unge i regionen. De er blant annet involvert i driften av et såkalt Newton-rom, en praktisk læringsarena for naturfag og matematikk, i Steigen.

-Vi har også utviklet en vannkraftmodul i samarbeid med dem. Det at de er opptatt av dette er veldig gøy, sier Jespersen.

Internasjonal finale

I løpet av finaledagen i Bodø fikk MacGyver flere priser for konstruksjonene sine.

-Vi var så heldig at vi ble nominert til samarbeid og champions, og vi vant forskningsprisen. På bakgrunn av at vi ble nominert til champions og at vi var det beste laget fra Norge, fikk vi invitasjon til å delta på verdensfinalen, skriver laget i et takkebrev til Nord-Salten Kraft. Finalen holdes i Saint Louise i USA i slutten av april, og varer i tre dager. Sammen med MacGyver stiller det over 100 lag med håpefulle ingeniørspirer fra hele verden.

-Uten dere ville vi ikke klart det, avslutter laget.

20. januar 2017