None
Skjermbilder fra appen True Energy    

En app, lader elbilen når strømmen er billigst

av Redaksjonen
18. februar 2021
2021 har hittil vært et rekordår for svingninger i strømpriser - siden nyttår har prisen variert fra 0.50 til 3.50 øre/kWh i løpet av et døgn. Nå har Øvre Eiker Energi lansert appen True Energy i Norge, den skal sørge for at elbilen lader når strømmen er billigst. I prinsippet trenger man bare plugge til lading som normalt, og velge når bilen skal være ferdig ladet.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Dansk teknologi i norsk drakt

Det er det danske start-up selskapet True Energy som har utviklet appen Øvre Eiker Energi nylig har lansert i Norge. Strømprisene oppdateres automatisk, og appen regner enkelt ut hvordan elbilen billigst kan lade innenfor tidsrammen brukeren har bestemt. Per dags dato støttes ladeboksene Easee, Charge-Amps og Go-e. Har du Tesla, vil appen kunne styre ladingen direkte via software i bilen. 

     - Det er viktig at mindre strømselskaper er ekstra innovative og agile i markedet, at vi tilbyr kundene våre noe utover det klassiske strømselskapet. Vi forsøker å gjøre det til en fordel at vi ikke er avhengig av å utvikle alle løsninger in-house.

Adm. dir i Øvre Eiker Energi, Arne Hanto Moen, smiler bredt på skjermen fra hjemmekontoret i Asker. Han har allerede benyttet seg av appen i noen måneder, og anslår at han har spart ca 20-25% på lading av sin BMW I3 og Tesla Model X. 

     - Vi var på jakt etter å kunne tilby kundene våre noe mer, og True Energy var på jakt etter samarbeidspartnere i Norge, det var god match! En fun fact er forøvrig at True Energy er en kvinnelig start-up, for meg som har tre døtre var det stas. De er veldig flinke på det de gjør, og vi har uansett ikke mulighet til å utvikle og drifte en så omfattende app på egenhånd.

Som mange har fått med seg var Statnett tidligere i vinter ute med en oppfordring om å unngå å lade bilen mellom kl 08 og 09 om morgenen her på østlandet. 

     - Vi har full forståelse for den oppfordringen, men dette blir gammeldags! Apper vil etterhvert ta hånd om sånt, og vi ser for oss at elbiler potensielt sett kan være med å stabilisere frekvensen i nettet - det er i prinsippet mulig allerede. 
 

NoneArne Hanto Moen - Aktuell med: App for smart-lading av elbiler    None

Flere bruksmuligheter på sikt

På sikt er tanken at appen også skal kunne utvides, og brukes til å optimalisere strømforbruket i hele huset. For eksempel kan du spare strøm ved at varmtvannstanken automatisk slås av i perioder med høy strømpris, og når du ikke har behov for varmt vann. Arne forteller også at de jobber med en løsning som kan kobles til solcellepanel. 

     - Vi kan ikke si noe sikkert ennå om når dette kommer, men det er spennende ting på trappene, og vi fortsetter å utvikle nye, digitale tjenester. Hvis ikke vi som er små også er lettbeinte og leverer innovative løsninger blir vi akterutseilt. Det finnes mye bra standardløsninger der ute, man kan ikke levere layout-løsninger fra 90-tallet, sier han.

Arne gjør som mange andre i disse dager, takker for det digitale møtet for å hoppe videre inn i det neste. 
 

Slik skaffer du deg appen

- Last ned appen fra App Store eller Google Play
- Oppgi kode: OVRE
- Gå inn på "min profil" i appen, trykk "skift strømleverandør"
- Søk opp Øvre Eiker Strøm
 

18. februar 2021