Distriktsenergi-TV

Kraftprestasjon av KBK i eliteserien – Den beste spilleren er kollektivet

Når vi snakker om enkeltspillere i Kristiansund Ballklubb, snakker vi om hele laget. Det sier KBK-trener Christian Michelsen. Han har ledet laget i de tre mest suksessrike årene i klubbens historie.

-Vi tar av oss hatten og gratulerer hele laget, treneren og hele Nordmøre. KBK er jo på mange måter en underdog som klarer seg utrolig bra i kampen blant de største og de med mest penger. Det er en god parallell til Distriktsenergi og våre medlemmer, sier daglig leder Knut Lockert. 

Denne helgen kunne KBK notere seg for en kraftprestasjon; laget kom på en imponerende 5.-plass i fotballens eliteserie. 

-Hva er nøkkelen til suksessen til Kristiansunds Ballklubb

-Det er hardt arbeid og ydmykhet over mange år, og det er en samlet klubb og region med sultne bidragsytere som jobber sammen mot et felles mål. Vi er helt avhengig av det kollektivet vi er, sier Christian Michelsen til distriktsenergi.no

-Vi tar av oss hatten og gratulerer hele laget, treneren og hele Nordmøre.  KBK er jo på mange måter en underdog som klarer seg utrolig bra i kampen blant de største og de med mest penger. Det er en god parallell til Distriktsenergi og våre medlemmer, sier daglig leder Knut Lockert. 

Lokalt forankret

-Michelsen, du sier at den beste spilleren en kollektivet. Hva mener du med det?

-Vi vet at i utgangspunktet sloss vi mot overmakten; Rosenborg, Molde, Brann og så videre. Vi klarer aldri å få de budsjettene som disse klubbene har og mulighetene som ligger til grunn i disse klubbene. Men det vi kan være gode på, og som skjer hver dag, er at vi vil mest og vi kan trene best. Og den sulten og den kulturen når det gjelder å få til noen sammen. Det er kollektivet. Det koster ikke penger. Og den kraften som ligger i et lag som jobber mot de felles målene kan være enorm. 

-Distriktsenergi har slagordet «Lokal forankret». Det er nettopp det du har klart her i distriktet?

-Ja, lokal forankring er viktig. Vi må ha spillere som kommer fra Nordmøre. Det er vi helt avhengige av for å få det publikummet, det beste publikummet i Norge. For å få dem til å møte opp på kamp må de kjenne igjen fjes. Og det harmonerer veldig med det vi har fått til og vi klarer i tillegg å sloss om poeng mot de beste. Så det er klart at vi har det artig her på Nordmøre, sier Michelsen.

Oppnår ingenting alene 

-NEAS er en viktig samarbeidspartner, sponsor og partner for KBK. Hva tror du slike energiselskaper kan lære av KBK?

-Jeg tror det går begge veier. Jeg tror at vi først og fremst har lært mye av NEAS som har en langt rikere erfaring enn det vi har. Skal man lykkes så er det slik at man oppnår ingenting alene. Men dersom man får med alle ansatte og spillere i KBK til å jobbe med felles mål og har et godt og ambisiøst miljø så er himmelen begrensningen, og man kan oppnå det man vil. Men man må ha lyst til å gå på jobb uavhengig av om det er i NEAS, KBK eller i andre energiverk i distrikts-Norge. For da har man lyst til å gi av seg selv, sier en storfornøyd KBK-trener. 

26. november 2018