None

Sterkt program for Østlandets regionmøte

av Redaksjonen
18. januar 2018
I år som i fjor samler Energi Norge og Distriktsenergi sine medlemmer til felles regionmøter. Østlandet er først ut, med blant andre Frederic Hauge, Heidi Sørensen og Stefan Heggelund på programmet.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

I løpet av de neste månedene arrangeres det regionmøter over hele landet. I år retter vi blant annet blikket mot hvordan fornybar energi kan tas i bruk for å nå klimamålene og samtidig skape ny industri lokalisert i Norge. Samtidig vil det bli rettet fokus på viktige kjerneområder for Distriktsenergi og Energi Norges medlemmer - likheter og ulikheter.  Det er da det blir gøy og vi får de gode debattene, uttaler daglig leder i Distriktsenergi Knut Lockert. Først ut er østlandsregionen med møte i Oslo 1. februar.

Fornybart og fullelektrisk

Østlandsregionen inviteres til sesongens første møte i Oslo 1. februar. Her vil Stefan Heggelund (H) fra energi- og miljøkomiteen på Stortinget holde innlegg om fornybar og fullelektrisk regional utvikling på Østlandet.

I tillegg stiller Heidi Sørensen fra Klimaetaten i Oslo kommune og Frederic Hauge fra Bellona for å kommentere Eidsivas satsing på batteriproduksjon i kraftlandet Norge.

Videre blir det diskusjon om fremtidens DSO-rolle i distribusjonsnettet. Hvilke oppgaver og funksjoner vil en slik koordinator kunne ivareta?

Her er hele programmet for alle regionmøtene:

Viktig arena for diskusjoner

Regionmøtene i regi av Energi Norge og Distriktsenergi har blitt en viktig arena for å diskutere hvilke nasjonale og regionale saker i energinæringen som skal prioriteres fremover.

-I Distriktsenergi gjør vi som i fjor og blir med på felles regionmøter med Energi Norge.  Tilbakemeldingene i fjor var positive og tilbakemeldingene som ble gitt var at med både Energi Norge og Distriktsenergis medlemmer i salen og på scenen ble det spennende møter.  Da kjører vi igjen og fra vårt ståsted ønsker vi å synliggjøre både enigheter og uenigheter i den politiske tilnærmingen mellom Energi Norge og Distriktsenergi.  Da blir det innhold, mer gøy og gode diskusjoner.  Vi håper at mange av medlemmene i Distriktsenergi får til å prioritere møtene, sier Knut Lockert, daglig leder i Distriktsenergi.

Positivt samarbeid

– Erfaringen vår etter flere år med regionmøter er at dette er en god møteplass. Vi har klart å skape en arena hvor det er mulig å diskutere både bransjens og regionenes utvikling, noe som åpner opp for gode debatter, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Her finner du påmelding til alle regionmøtene

18. januar 2018

Siste artikler

Få kraftnyheter direkte i din innboks!

. . . .
Din epost er registrert!

Vis flere stillinger...

Mest leste artikler