None
Advokat og korrupsjonsjeger i BDO, Erling Grimstad. Foto: Gyldendal    
Årsmøte

En kort prat med Erling Grimstad

av Redaksjonen
22. mars 2016
– Kraftbransjen har generelt et godt rykte og fortjent bred tillit hos kundene, sier advokat og korrupsjonsjeger i BDO, Erling Grimstad.

Redaksjonen

Sammen med sine medlemmer av distriktsenergiverk vil Distriktsenergi bidra til å skape levende og aktive lokalsamfunn. Med nærhet, styrke og samarbeid kan hele landets kompetanse og ressurser tas i bruk.

Hei Erling. Tittelen på ditt foredrag er “Hvor går grensene for arbeidslivs- og økonomisk kriminalitet”. Kan du kort si noen ord om hva kan vi forvente fra ditt foredrag? 

– Kraftbransjen har generelt et godt rykte og fortjent bred tillit hos kundene. Det er bra og viktig fordi bransjen er en viktig bærer av samfunnssikkerheten. Samtidig er det allment kjent at også denne bransjen i Norge og andre land, har hatt sine saker om økonomisk kriminalitet. Når fristelsene blir for store for enkelte, samtidig som oppdagelsesrisikoen er liten, vil det dessverre være noen som tenker mer på egen privatøkonomi enn lojalitet til arbeidsgiver. Slike saker kan være vanskelige å avdekke, og kan resultere i krise for selskapet.

– Utfordringene er blant annet knyttet til innkjøp og anskaffelser. Jeg vil fortelle noen historier om hva som kan gå galt og hvorfor. Forhåpentligvis kan historiene gi læring om hvilke forebyggende tiltak som bør være på plass for å hindre tapping av verdier som følge av illojal opptreden fra leverandører eller egne ansatte. Ledelsen i virksomheten blir vurdert med bakgrunn i hva de gjorde når mistanken oppstod. Derfor vil jeg komme med synspunkter på hvordan ledelsen bør opptre dersom tilfeller av arbeidslivskriminalitet eller annen økonomisk kriminalitet mistenkes. Kravene til lederskap i slike situasjoner må ses på bakgrunn av at kraftbransjen forvalter store verdier for folk og samfunn. Bransjen skal investere mye fremover og må derfor være godt forberedt på denne form for uønskede hendelser.

Hvilke andre foredrag ser du mest frem til, og hvorfor?

– Jeg ser spesielt frem til innleggene fra Knut Lockert og Knut Johansen. Begge to framstår for meg som engasjerte og nytenkende. Vi i BDO er imponerte over kraften i Defo og Nettalliansen med å tenke nasjonalt samarbeid i kombinasjon med lokal forankring. Knut Johansen har gått ut og utfordret bransjen på endringsevne- og vilje hos selskapene.

– Vi arbeider opp mot bransjen og vet det er mye godt arbeid som skjer. Samtidig ser vi også potensialet til å arbeide enda smartere med både innovasjon og risikostyring.

Hvilken energisak har etter din mening fått for lite oppmerksomhet den siste tiden?

– Saken om bruk av avfall fra palmeolje i diesel. Her mener jeg media bør utvise større oppmerksomhet om sporbarhet, etterprøvbarhet og fakta om miljøvennlige energiløsninger.  

Hva slags bil kjører du? Fossil eller elektrisk, eller hybrid?

– Fossil

22. mars 2016

Siste artikler

Få kraftnyheter direkte i din innboks!

. . . .
Din epost er registrert!

Vis flere stillinger...

Mest leste artikler