Halvard Fjeldvær, Svorka Energi , Jørund Kvande, Sunndal Energi, Alf Vee Midtun og Arne Steffen Lillehagen fra Rauma Energi møter Venstres Ola Elvestuen på Stortinget. Fotograf og også tilstede på møtet, var Knut Arne Vike fra Nesset Kraft.     Foto: Knut Arne Vike
Politikk

Klare meldinger fra distriktsenergiverkene

av Knut Lockert
22. juni 2015
Reiten-rapporten og påfølgende forslag til endringer i energiloven har medført stor aktivitet inn mot beslutningstagerne på Stortinget, ikke bare fra Defos administrasjon, men i økende grad også fra Defos medlemmer.

Knut Lockert

Daglig leder i Distriktsenergi og redaktør av Distriktsenergi.no. Knut er utdannet jurist og har lang erfaring fra bransjen. Blant annet har han jobbet i flere lederstillinger i Statnett og vært kommunikasjonsdirektør i Nord Pool.

I forbindelse med Tord Liens forslag til endringer i energiloven, ser vi nå en økende mobilisering fra de mindre og mellomstore energiverkene.  Vi ser også at enkelte kommuner er på banen og har gitt klare meldinger til beslutningstakerne. Det er og en økende tendes til "hjemmebesøk" fra beslutningstagrene på energiverkene.  Ingen ting er bedre enn det tenker vi i Defos adminstrasjon.  Kjør på.

Fra Defos side vil vi naturligvis fremme våre synspunkter helt fram til en eventuell lovendring er vedtatt.   Likevel, er det superviktig at medlemmene selv mobilserer.  Det er noe med å treffe de som selv sitter med bukselene på, og ikke bare de som snakker på vegne av dem.   Og ikke minst, engasjerte eiere er viktig.  Det er energiverkets framtid som står på spill.

110 høringssvar

En tur innom OEDs hjemmeside forteller oss at det er kommet inn 110 høringssvar til de foreslåtte endringene i energiloven. Nå har vi jo lurt på når saken eventuelt måtte bli fremmet for Stortinget, og denne våren blir det ikke.  Med en slik interesse er det naturligvis en omfattende jobb for departementet og samle uttalelsene og sørge for at disse gis en forsvarlig gjennomgang. Så da er spørsmålet, kommer den til høsten eller gjør den ikke? Da er det valg og Stortinget har budsjettforhandlinger.  Vi følger med.

 

 

 

 

22. juni 2015