Foredragsholdere 2017

Listen over foredragsholdere på Defos årsmøte med fagdager 2017 er nå klar. Les mer om foredragsholderne som kommer til Narvik her.

Per Sanderud, direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Per Sanderud (1953) er direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat. Han er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo i 1979 og har tidligere hatt stilling som president i EFTAS overvåkingsorgan, ESA.

Videre har han bakgrunn som underdirektør i Finansdepartementet, ekspedisjonssjef og departementsråd i Samferdselsdepartementet og departementsråd i Nærings- og handelsdepartementet.

Bente Sollid Storehaug, administrerende direktør i ESV Digital AS Nordic 

Bente Sollid Storehaug (1967) er administrerende direktør i ESV Digital AS Nordic, et selskap som spesialiserer seg på datadrevet attribusjon. Storehaug er utdannet statsviter, og har en bakgrunn i media. Hun har også startet en rekke selskaper, blant annet Digital Hverdag AS (1993).

Ved siden av stillingen i ESV er Sollid også styreleder i Boostcom Gruppen, Dot Global og Enerwe, samt medlem av konsernstyrene i Polaris Media ASA, Cxense ASA, Europris ASA og Europris-Gruppen. Storehaug er mentor for CEOs innen teknologi og start-ups, og blogger på digitalhverdag.media.

 

Auke Lont, administrerende direktør i Statnett

Auke Lont (1958) er en nederlandsk bedriftsleder med lang fartstid i energibransjen. Lont har en mastergrad i økonometri fra Vrije Universitetet i Amsterdam og har jobbet Statoil, vært direktør for Nordisk Energi, administrerende direktør i Econ Pöyry og administrerende direktør i Naturkraft.

Siden 2008 har Lont vært administrerende direktør i Statnett.

Eirik Frantzen, administrerende direktør i Nordkraft

Eirik Frantzen (1968) er administrerende direktør i Nordkraft. Tidligere jobbet Frantzen som administrerende direktør i Bravida Norge AS. Frantzen har en Master of Science i elkraftteknikk, og har gjennomført to programmer i Master of Management ved Handelshøyskolen BI.

Kjell-Børge Freiberg, statssekretær (FrP) i Olje- og energidepartementet

Kjell-Børge Freiberg (1971) har tidligere jobbet som ordfører i Hadsel kommune (2007 til 2015). I 2015 ble han utnevnt til statssekretær i Olje- og energidepartementet.

Freiberg ble valgt av en koalisjon bestående av Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og den lokale felleslista, og var den første ordføreren fra Fremskrittspartiet i Nordland.

Thina Margrethe Saltvedt, sjefanalytiker makro/olje i Nordea

Sjefanalytiker for olje i Nordea Markets, Thina Margrethe Saltvedt (1971), har bakgrunn som konsulent i Norges Bank.

Hun er diplomøkonom fra BI og har tatt en doktorgrad ved University of Manchester Institute of Science and Technology.

Terje Aasland, første nestleder i Energi- og miljøkomiteen (Ap)

Terje Lien Aasland (1965) er energipolitisk talsmann i Arbeiderpartiet. Aasland ble valgt inn på Stortinget fra Telemark i 2005 og gjenvalgt ved stortingsvalget 2009.

Aasland har bakgrunn som energimontør og har også vært tillitsvalgt i fagbevegelsen.

Rune Edvardsen, ordfører i Narvik (Ap) 

Edvardsen representerer Arbeiderpartiet, og har vært ordfører i Narvik siden 2015.

Tage Karlsen, nettsjef i Nordkraft Nett

Tage Karlsen har en master of management fra NTNU. Karlsen har bakgrunn som maskiningeniør og bedriftsøkonom, og har variert erfaring fra mekanisk konstruksjon, bergverksindustri, kraftproduksjon og kraftdistribusjon.

Siden 2006 har han jobbet i Nordkraft.

Knut Lockert, Daglig leder i Defo og redaktør av defo.no.  

Knut Lockert er utdannet jurist og har lang erfaring i bransjen. Blant annet har han jobbet i flere lederstillinger i Statnett og vært kommunikasjonsdirektør i Nord Pool.

Lockert jobber i dag som daglig leder i Defo.

Audun Grynning, administrerende direktør i Hallingdal Kraftnett  

Audun Grynning er administrerende direktør i Hallingdal Kraftnett. Han er også styremedlem i Nettalliansen og styreleder i Bruse AS, et nytt fiberselskap opprettet i samarbeid med Hemsedal Energi og Ustekveikja Energi.

Grynning har en mastergrad i energiteknologi og turbomaskineri fra NTNU.

Halvard Fjeldvær, styreleder i Defo og administrerende direktør i Svorka Energi 

Halvard Fjeldvær er utdannet siviløkonom ved Handelshøgskolen i Bodø.

Ved siden av jobben som administrerende direktør i Svorka Energi har han siden 2016 vært styreleder i Defo og styremedlem i Nettalliansen.

Lars Ove Skorpen, Director Power & Renewable Energy i Pareto Securities

Lars Ove Skorpen er utdannet siviløkonom (business) fra Handelshøyskolen BI. Skorpen har også en MBA (finance) fra Norges Handelshøyskole og en MBA (strategy) fra University of Wisconsin-Madison. 

Før han ble ansvarlig for kraft og fornybar energi investeringshuset Pareto Securities, jobbet Skorpen i PricewaterhouseCoopers og Elfinans AS (et selskap han også var med på å starte).